<strong>GLATTE VEIER:</strong> En bil kom borti en lastebil og havnet på taket på E18 ved Holmestrand på grunn av de glatte veiene. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen
GLATTE VEIER: En bil kom borti en lastebil og havnet på taket på E18 ved Holmestrand på grunn av de glatte veiene. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen Vis mer

Flere ulykker på glatte veier: - Hold avstand!

Vanskelige kjøreforhold i Sør-Norge har ført til flere trafikkulykker i morgentimene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Snøfall skaper glatte veier flere steder i i store deler av landet torsdag morgen. Det har også blitt meldt om en rekke trafikkuhell i Sør-Norge i natt.

Politiet i Sør-Øst advarer bilistene på Twitter:

- Politiet har mottatt flere meldinger om utforkjøringer forskjellige steder i distriktet. Vi anmoder alle om å kjøre etter forholdene og være ekstra oppmerksomme i dag.

Bil havnet på taket

Natt til torsdag har politiet meldt om en rekke trafikkulykker på grunn av de glatte veiene.

På E18 i Holmestrand havnet en bil med to personer og en hund på taket i morgentimene. Personbilen kom borti en lastebil og veltet, melder Sør-Øst politidistrikt.

De involverte skal være uskadd, men ble tatt med til legevakta for en sjekk.

- Litt opp i høyden er det slapsete og glatt flere steder. På Kopstad er det helt bart, men straks vi nærmet oss opp på fjellet i Holmestrand var det slaps i veibanen. Kjør etter forholdene, sier brannmester Tore Dahl i Vestfold interkommunale brannvesen på deres Facebookside.

Taxi kjørte i et tre

I Oslo kjørte en taxi i et tre i Sørkedalsveien. Føreren forklarer at han hadde fått sleng på bilen, og mistet kontroll, slik at bilen kom over i motsatt kjørefelt og kjørte inn i et tre, skriver politiet på Twitter.

Bilen er totalskadd, og veien var stengt i flere timer.

Kjørte i autovernet

I Sarpsborg meldte politiet om trafikkulykke rett ved Eidetunnelen i morgentimene.

- Føreren skal være uskadd, og trafikken går sakte forbi i et kjørefelt, skriver politiet på Twitter.

På riksvei 40 ved Pyttsletta i Hvittingfoss kjørte en bil i autovernet torsdag morgen. Også på Nesbygda i Svelvik kjørte en bil i autovernet.

Allerede i går kveld skapte snøfallet problemer da en bil kjørte av veien i Jådaren i Trøndelag, ifølge Trønder Avisa.

Det er ikke meldt om noen skadde i ulykkene.

Hold avstand!

– Etter nattens snøfall har det blitt snødekke på vegene mange steder, og temperaturer rundt 0 grader. Beregn derfor litt bedre tid og hold bedre avstand til forankjørende biler, er beskjeden fra Statens Vegvesen Øst på Twitter.

Også på Vestland er instilt på grunn av uvær.

Vegtrafikksentralen øst melder at fylkesvei 55 over Sognefjellet mellom Oppland og Sogn og Fjordane er stengt hele torsdag.

Temperaturene vil stige

Mandag meldte Dagbladet at etter snøen torsdag vil temperaturene stige og føre til økt risiko for glatt føre i Sør-Norge.

- Temperaturene vil gå bratt oppover. De ligger godt på minussida mandag, tirsdag og onsdag. På formiddagen torsdag kan de stige til mellom 4-6 plussgrader. Det vil også komme store nedbørsmengder for Sørlandet sin del, sa Gunnar Livik, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt til Dagbladet mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer