Flere unge får infarkt

Økning i antall hjerteinfarkt blant dem mellom 25 og 44 år.

ØKNING: På ti år har antall sykehusinnleggelser for førstegangs hjerteinfarkt blant dem mellom 25 og 44 år økt med 11 prosent. Foto: Colourbox
ØKNING: På ti år har antall sykehusinnleggelser for førstegangs hjerteinfarkt blant dem mellom 25 og 44 år økt med 11 prosent. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stadig flere unge nordmenn blir nå lagt inn på sykehus med nye hjerteinfarkt. Dette viser Folkehelserapporten 2014 (ekstern lenke) lagt fram av Folkehelseinstituttet i dag.

Andelen nye hjerteinfarkt blant dem over 65 år har gått ned. Men flere unge får nå hjerteinfarkt for første gang.

Bekymringsfullt - Det har vært en bekymringsfull økning i antall sykehusinnleggelser for førstegangsinfarkter i de yngre aldersgruppene. Dette er noe vi må følge med på framover, og det nasjonale hjerte- karregisteret gir oss god mulighet til dette, sier Randi Selmer, forsker ved Folkehelseinstituttet (FHI). Hun har vært skriveansvarlig for Folkehelseinstituttets delrapport om hjerte- karsykdom.

Rundt 500 unge mellom 25 og 44 år blir innlagt på sykehus med førstegangsinfarkt årlig. Dette har økt med 11 prosent i løpet av 2000-tallet. I aldersgruppa 65 til 84 år er det årlig 4500 menn og 2900 kvinner får hjerteinfarkt for første gang. Her har det vært en nedgang i antall tilfeller på rundt 1000 for menn og 800 tilfeller for kvinner de siste ti åra, selv om befolkningen har økt. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.