Flere unge får infarkt

Økning i antall hjerteinfarkt blant dem mellom 25 og 44 år.

ØKNING: På ti år har antall sykehusinnleggelser for førstegangs hjerteinfarkt blant dem mellom 25 og 44 år økt med 11 prosent. Foto: Colourbox
ØKNING: På ti år har antall sykehusinnleggelser for førstegangs hjerteinfarkt blant dem mellom 25 og 44 år økt med 11 prosent. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stadig flere unge nordmenn blir nå lagt inn på sykehus med nye hjerteinfarkt. Dette viser Folkehelserapporten 2014 (ekstern lenke) lagt fram av Folkehelseinstituttet i dag.

Andelen nye hjerteinfarkt blant dem over 65 år har gått ned. Men flere unge får nå hjerteinfarkt for første gang.

Bekymringsfullt - Det har vært en bekymringsfull økning i antall sykehusinnleggelser for førstegangsinfarkter i de yngre aldersgruppene. Dette er noe vi må følge med på framover, og det nasjonale hjerte- karregisteret gir oss god mulighet til dette, sier Randi Selmer, forsker ved Folkehelseinstituttet (FHI). Hun har vært skriveansvarlig for Folkehelseinstituttets delrapport om hjerte- karsykdom.

Rundt 500 unge mellom 25 og 44 år blir innlagt på sykehus med førstegangsinfarkt årlig. Dette har økt med 11 prosent i løpet av 2000-tallet. I aldersgruppa 65 til 84 år er det årlig 4500 menn og 2900 kvinner får hjerteinfarkt for første gang. Her har det vært en nedgang i antall tilfeller på rundt 1000 for menn og 800 tilfeller for kvinner de siste ti åra, selv om befolkningen har økt. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer