Flere unge i Oslos narkomiljø

Ungdommer strømmer til narkomiljøet i hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

Ungdommer strømmer til narkomiljøet i hovedstaden. Det siste året har det vært en enorm økning av ungdommer i narkomiljøene i Oslo.

- Andre kommuner skyver rusproblematikken over på oss, mener Oslos sosialbyråd Sylvi Listhaug (Frp).

Gruppeleder Børge Erdal i Uteseksjonen i Oslo forteller om kraftig økning av ungdommer og yngre voksne under 25 år, som enten har utviklet et rusproblem, eller regnes for å være i risikosonen for å utvikle problemer med rus og kriminalitet.

Hittil i år har Uteseksjonen registrert kontakt med 1.075 forskjellige personer mot 698 i samme periode i fjor, skriver Dagsavisen.

Bare i mai i år har registrerte Uteseksjonen 123 personer i det tyngste miljøet i Skippergata.

- De fleste av disse har utviklet et rusproblem som vi er alvorlig bekymret for, forteller Erdal.

Sosialbyråden er også bekymret.

- Dette er en veldig alarmerende utvikling som vi må gjøre noe med, sier Sylvi Listhaug, byråd for velferd og sosiale tjenester.

Flere unge i Oslos narkomiljø

Hun hevder at kommunen har styrket samarbeidet mellom Uteseksjonen og Barnevernet som et ledd i å forhindre nyrekruttering til narkomiljøene.

Samtidig mener hun andre kommuner også må ta sin del av ansvaret for Oslos problemer.

- Hvert år, spesielt om sommeren, kommer mange fra andre kommuner til Oslo og blir introdusert for narkotika. I de tilfellene der hjemkommunen deres ikke har tilbud, er Oslo kommune pålagt å ta hånd om dem, sier Listhaug.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer