Flere utenlandske aviser om bryllupet

«Norge tok til tårene da prinsessen giftet seg med en spradebasse», skriver engelske The Times. Tyske Die Welt mener at Norges kjære prinsesse er giftet bort til en skandaleforfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De utenlandske reaksjonene lot ikke vente på seg da prinsesse Märtha Louise ga Ari Behn sitt ja i Nidarosdomen fredag. Uten at det kongelige bryllupet preget europeiske nettmedier, ble folkefesten i Trondheim omtalt av de fleste store redaksjonene.

Tyske folk og medier har forelsket seg i kronprinsesse Mette-Marit, men Ari later ikke til å falle i like god smak. Nettavisene bretter ut Aris liv som «skandaleforfatter». Die Welt forteller sine lesere om Behns mye omtalte Las Vegas-film, der han «lekte seg med prostituerte og narkotika». Den samme versjonen serveres også i en rekke andre medier, deriblant amerikanske CNN.

Den tyske nettavisen Netzeitung.de holder seg langt unna Aris fortid og beskriver dagen som «Märtha Louise og Aris drømmehøytid i Trondheim».

Britiske BBC skriver på sitt nettsted at prinsesse Märtha er svært populær blant det norske folk. Det er i sterk kontrast til ektemannen Ari, som framstilles i mediene som en festløve og dertil uegnet ektemann for Märtha, skriver BBC.

I Sverige skrives det nærmest i misunnelse. «Söta bror» venter på at en av deres egne kongebarn skal smis i hymens lenker. Expressens nettutgave utfordrer sine lesere til å tippe hvem av kongebarna i Sverige som kommer til å gifte seg først.

Natt til lørdag hadde drøyt 5.200 svart, og hele 44 prosent trodde kronprinsesse Victoria ville være først ut. Prins Carl Philip fikk nest flest stemmer med 34 prosent, mens prinsesse Madeleine må nøye seg med 22 prosent.

Expressen gir seg ikke med det og forsøker å koble Victoria med den greske eksilprinsen Nicolaus. Bilder av de to sammen får avisens utsendte til å spørre kronprinsessens hoffdame om det er «noe på gang» med dem.

- De er bare venner, sier hoffdamen til avisen. Anonyme kilder avisen skal ha vært i kontakt med etter ungdomsfesten torsdag kveld sier imidlertid at det ikke er umulig at en romanse er på gang.

(NTB)