Flere utenlandske medier: - IS har tatt på seg ansvaret

Terrorekspert Magnus Ranstorp sier dette trolig er en kobling til det som har skjedd i Brussel den siste tiden.

MENER IS STÅR BAK: Carl Bildt, tidligere statsminister og utenriksminister i Sverige, mener at det trolig er IS - eller Daesh - som står bak terroraksjonen.
Foto: Anna-Karin Nilsson/ EXP / TT / NTB Scanpix
MENER IS STÅR BAK: Carl Bildt, tidligere statsminister og utenriksminister i Sverige, mener at det trolig er IS - eller Daesh - som står bak terroraksjonen. Foto: Anna-Karin Nilsson/ EXP / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag formiddag ble Brussel rammet av nye terrorangrep. Først gikk det av to eksplosjoner på flyplassen rett utenfor sentrum, deretter ble det meldt om opptil fire eksplosjoner ved byens metrostasjoner. Tall på skadde og drepte er ikke bekreftet fra offisielt hold, og det er fortsatt ingen som har tatt på seg ansvaret for angrepet.

- Skal ha feiret angrepene Men nå melder den britiske avisa Express at IS-jihadister har påtatt seg ansvaret for angrepet.

Ifølge avisa skal flere kurdiske medier skrive det samme.

The Jerusalem Post skriver at flere IS-tilhengere skal ha feiret angrepene, selv om gruppa offisielt ikke har påtatt seg ansvar for angrepet.

«IS vil tvinge deg til å revurdere dine veier tusen ganger før du våger å drepe muslimer igjen, når du vet at muslimer nå har en stat som forsvarer dem», skrev en tilhenger av gruppen på Twitter, i følger nyhetsbyrået Reuters.

- IS står bak Carl Bildt, tidligere statsminister og utenriksminister i Sverige, mener at det trolig er IS - eller Daesh - som står bak terroraksjonen.

«Daesh-nettverket slår til hardt etter Brussel-arrestasjonene. Det var kjent at de fortsatt hadde ressurser. Noen er nå brukt. Men de kan fortsatt ha mer», skriver Bildt på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer