Flere utenlandske prostituerte

Antall utenlandske prostituerte er i dag på samme nivå som før sexkjøpsloven ble innført.

PROSTITUSJON:   Kvinner og menn fra minst 53 forskjellige land solgte seksuelle tjenester i fjor. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet
PROSTITUSJON: Kvinner og menn fra minst 53 forskjellige land solgte seksuelle tjenester i fjor. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sexkjøpsloven ble innført i 2009, men likevel har antallet utenlandske prostituerte økt de siste årene, skriver Dagsavisen.

- Etter at sexkjøpsloven ble innført, falt prostitusjonsmarkedet i Norge litt sammen, men vi har sett en stabil økning siden. Vårt inntrykk er at gateprostitusjon bare øker, og at den nå er oppe i nesten samme omfang som før loven ble innført, sier Olav Lægdene, virksomhetsleder ved Kirkens bymisjons senter Nadheim til avisen.

Senteret var i fjor i kontakt med personer fra hele 53 land, mot 41 land i 2012, framgår det av Kirkens bymisjons årsmelding for 2013.

En evaluering av sexkjøpsloven skal legges fram for Stortinget i august.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer