Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere utforkjøringer i dag. Politiet havnet selv i grøfta

- Utfordrende kjøreforhold. 

I GRØFTA: En politipatrulje i Nord-Trøndelag havnet selv i grøfta under patruljering i morgentimene i dag. Foto: Politiet i Nord-Trøndelag
I GRØFTA: En politipatrulje i Nord-Trøndelag havnet selv i grøfta under patruljering i morgentimene i dag. Foto: Politiet i Nord-Trøndelag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For politi rundt omkring i landet har de siste timene vært preget av trafikkulykker.

I Nord-Trøndelag har politiet meldt om tre ulike tilfeller. Det samme gjelder Sør-Trøndelag.

Det startet i går kveld, da flere kjørte utfor veien.

I dag tidlig gikk også en politipatruje i grøfta.

«Patruljen vår under patruljering. Ikke snakk om utrykningskjøring. To personer i bilen. Bildet er tatt av politipatruljen», skriver politiet i Nord-Trøndelag på Twitter.

- Akkurat nå hånderer vi tre uforkjøringer. Fem forhold på trafikkulykker er registrert i løpet av det siste døgnet. Nå har vi bra snødrev og da det blir mer utfordrende kjøreforhold, opplyser politiet i Nord-Trøndelag til Dagbladet.

I Sør-Trøndelag fikk politiet melding om et trafikkuhell i åttetida i dag tidlig. Sju biler var involvert og veien måtte sperres av.

Rundt klokka 10.45 ble det også meldt om et vogntog som slet i oppoverbakke i Moholtlia i Trondheim. UP skal være på plass og dirigerer trafikken.

GIKK IKKE VEIEN: Tidligere i år kjørte politiet i Østfold på sommerdekk da snøen kom. Det viste seg å være en dårlig idé. Video: Glenn Johanson Vis mer Vis mer

Også politiet i Agder og Telemark har opplevd utforkjøring i løpet av morgenen.

Kaldere vær har preget store deler av landet denne uka. Tordag kommer bunnpunktet.

- Vi har fått inn litt andre luftmasser, kaldere luftmasser. Det skal bli gradvis kaldere over hele landet, fortalte statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet i går.

Ifølge statsmeteorologen kan vi vente oss følgende:

  • På Finnmarksvidda kan det bli minus 30 grader på det kaldeste.
  • I indre strøk på Østlandet, nord for Lillehammer kan temperaturene komme ned mot minus 25.
  • I Oslo og omegn er det ventet temperaturer ned i minus 10.
  • Også i Trondheim er det ventet temperaturer ned i minus 10 grader.
  • I Bergen kan det bli 2-3 minusgrader. – Det høres ikke så kaldt ut, men i Bergen er det vanligvis et par grader pluss, minner Gislefoss om.

Det kalde været vil etter alt å dømme vare fram til helga, når de kalde luftmassene vil forvinne østover mot Moskva. Der kan de forvente temperaturer ned mot 35 minus grader inn mot helga.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling