I GRØFTA: En politipatrulje i Nord-Trøndelag havnet selv i grøfta under patruljering i morgentimene i dag. Foto: Politiet i Nord-Trøndelag
I GRØFTA: En politipatrulje i Nord-Trøndelag havnet selv i grøfta under patruljering i morgentimene i dag. Foto: Politiet i Nord-TrøndelagVis mer

Flere utforkjøringer i dag. Politiet havnet selv i grøfta

- Utfordrende kjøreforhold. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For politi rundt omkring i landet har de siste timene vært preget av trafikkulykker.

I Nord-Trøndelag har politiet meldt om tre ulike tilfeller. Det samme gjelder Sør-Trøndelag.

Det startet i går kveld, da flere kjørte utfor veien.

I dag tidlig gikk også en politipatruje i grøfta.

«Patruljen vår under patruljering. Ikke snakk om utrykningskjøring. To personer i bilen. Bildet er tatt av politipatruljen», skriver politiet i Nord-Trøndelag på Twitter.

- Akkurat nå hånderer vi tre uforkjøringer. Fem forhold på trafikkulykker er registrert i løpet av det siste døgnet. Nå har vi bra snødrev og da det blir mer utfordrende kjøreforhold, opplyser politiet i Nord-Trøndelag til Dagbladet.

I Sør-Trøndelag fikk politiet melding om et trafikkuhell i åttetida i dag tidlig. Sju biler var involvert og veien måtte sperres av.

Rundt klokka 10.45 ble det også meldt om et vogntog som slet i oppoverbakke i Moholtlia i Trondheim. UP skal være på plass og dirigerer trafikken.

GIKK IKKE VEIEN: Tidligere i år kjørte politiet i Østfold på sommerdekk da snøen kom. Det viste seg å være en dårlig idé. Video: Glenn Johanson Vis mer Vis mer

Også politiet i Agder og Telemark har opplevd utforkjøring i løpet av morgenen.

Kaldere vær har preget store deler av landet denne uka. Tordag kommer bunnpunktet.

- Vi har fått inn litt andre luftmasser, kaldere luftmasser. Det skal bli gradvis kaldere over hele landet, fortalte statsmeteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til Dagbladet i går.

Ifølge statsmeteorologen kan vi vente oss følgende:

  • På Finnmarksvidda kan det bli minus 30 grader på det kaldeste.
  • I indre strøk på Østlandet, nord for Lillehammer kan temperaturene komme ned mot minus 25.
  • I Oslo og omegn er det ventet temperaturer ned i minus 10.
  • Også i Trondheim er det ventet temperaturer ned i minus 10 grader.
  • I Bergen kan det bli 2-3 minusgrader. – Det høres ikke så kaldt ut, men i Bergen er det vanligvis et par grader pluss, minner Gislefoss om.

Det kalde været vil etter alt å dømme vare fram til helga, når de kalde luftmassene vil forvinne østover mot Moskva. Der kan de forvente temperaturer ned mot 35 minus grader inn mot helga.