Tredje dose

Flere utsetter vaksinering: - Uheldig

FHI hører fra flere kommuner at det er en del som utsetter timene de har fått før jul, eller i romjula. - Det er uheldig, sier FHI-overlege Preben Aavitsland.

TREDJE DOSE: Alle over 18 skal få tilbud om en tredje vaksinedose før mars. Da er det ueheldig at flere unngår å vaksinere seg i jula, sier FHI-overlege Preven Aavitsland. Foto: Heiko Junge / NTB
TREDJE DOSE: Alle over 18 skal få tilbud om en tredje vaksinedose før mars. Da er det ueheldig at flere unngår å vaksinere seg i jula, sier FHI-overlege Preven Aavitsland. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FHI-overlege Preben Aavitsland forteller til Dagbladet at de hører fra flere kommuner at det er en del som utsetter timene de har fått før jul, eller i romjula.

- Vi kjenner ikke grunnene, men det kan jo være at folk skal reise bort. Den effekten så vi jo i fellesferien. Det kan også være at folk ikke har lyst til en dag med uvelhetsfølelse midt i jula, sier Aavitsland.

Regjeringen uttalte søndag at alle over 18 år skal få tilbud om en oppfriskningsdose av en coronavaksine innen utgangen av februar neste år.

- Uheldig

Så langt har over 1,3 millioner nordmenn fått en tredje dose. Dette er ikke nok for å få kontroll på den ventede bølgen av omikron-smitte, mener FHI.

- Det er uheldig om folk som kan få bedre beskyttelse, utsetter dette til etter nyttår. Da kan omikron-bølgen allerede være over oss. I januar vil det bli svært travelt på vaksinasjonssentrene og lange køer på drop-in, så vårt råd til alle er å ta den timen man får, sier Aavitsland.

Han forteller at mange kommuner tilbyr drop-in i romjula.

- De som har minst 20 uker siden forrige dose, kan benytte muligheten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.