Tredje dose

Flere utsetter vaksinering: - Uheldig

FHI hører fra flere kommuner at det er en del som utsetter timene de har fått før jul, eller i romjula. - Det er uheldig, sier FHI-overlege Preben Aavitsland.

TREDJE DOSE: Alle over 18 skal få tilbud om en tredje vaksinedose før mars. Da er det ueheldig at flere unngår å vaksinere seg i jula, sier FHI-overlege Preven Aavitsland. Foto: Heiko Junge / NTB
TREDJE DOSE: Alle over 18 skal få tilbud om en tredje vaksinedose før mars. Da er det ueheldig at flere unngår å vaksinere seg i jula, sier FHI-overlege Preven Aavitsland. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FHI-overlege Preben Aavitsland forteller til Dagbladet at de hører fra flere kommuner at det er en del som utsetter timene de har fått før jul, eller i romjula.

- Vi kjenner ikke grunnene, men det kan jo være at folk skal reise bort. Den effekten så vi jo i fellesferien. Det kan også være at folk ikke har lyst til en dag med uvelhetsfølelse midt i jula, sier Aavitsland.

Regjeringen uttalte søndag at alle over 18 år skal få tilbud om en oppfriskningsdose av en coronavaksine innen utgangen av februar neste år.

- Uheldig

Så langt har over 1,3 millioner nordmenn fått en tredje dose. Dette er ikke nok for å få kontroll på den ventede bølgen av omikron-smitte, mener FHI.

- Det er uheldig om folk som kan få bedre beskyttelse, utsetter dette til etter nyttår. Da kan omikron-bølgen allerede være over oss. I januar vil det bli svært travelt på vaksinasjonssentrene og lange køer på drop-in, så vårt råd til alle er å ta den timen man får, sier Aavitsland.

Han forteller at mange kommuner tilbyr drop-in i romjula.

- De som har minst 20 uker siden forrige dose, kan benytte muligheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer