SIKTET: Politioverbetjent Eirik Jensen er siktet for korrupsjon. Foto Marius Gulliksrud
SIKTET: Politioverbetjent Eirik Jensen er siktet for korrupsjon. Foto Marius GulliksrudVis mer

Flere våpenbeslag hos Eirik Jensen

Politiet har gjort beslag av flere stjålne våpen som de knytter til den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensen, skriver VG.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge avisens opplysninger står ikke de aktuelle våpnene oppført med 56-åringen som eier i Våpenregisteret.

Spesialenheten for politisaker undersøker nå hvor våpnene stammer fra.

Ved siden av de stjålne våpnene har Spesialenheten også tatt beslag i lovlige våpen under ransakelsene av Jensens hjem, hytte i Sverige og kontoret på Politihuset på Grønland.

Død mann 56-åringen er siktet både for grov korrupsjon og for brudd på våpenloven. Spesialenheten vurderer nå å utvide siktelsen, men avventer blant annet undersøkelser som krimteknikere fra Kripos gjør av de beslaglagte våpnene, skriver avisen.

Forrige uke besluttet Oslo tingrett at varetektsfengslingen av Jensen skal forlenges med fire uker med brev-, besøks- og medieforbud. Borgarting lagmannsrett forkastet fredag anken.

Fredag dukket det opp flere nye opplysninger fra etterforskningen mot Jensen. Ifølge TV 2 har Jensen brukt en død manns mobilnummer til å kontakte den 47 år gamle narkotikasiktede bærumsmannen som har trukket Jensen dypt inn i saken gjennom en lang rekke påstander.

Uforstående Fredag kunne Dagsavisen melde at politiet har beslaglagt over en halv million kroner i kontanter hjemme hos ham, penger som politietterforskerne mener er betaling som Eirik Jensen har fått for å hjelpe 47-åringen. Jensen mistenkes å ha hjulpet ham med å smugle store mengder hasj til Norge.

Flere uavhengige kilder sier til VG at det ikke er gjort store kontantbeslag som knyttes til den høyt profilerte politioverbetjenten.

- Vi stiller oss helt uforstående til påstander om beslag av store summer, sier Jensens medforsvarer Eva-Marie Stryker til avisen.

Jensen har nektet all straffskyld i korrupsjonssaken mot ham. Forsvarer Jens-Ove Hagen har tidligere uttalt at klienten synes det er vanskelig ikke å kunne imøtegå «de voldsomme beskyldningene som er rettet mot ham».

(NTB)