- Flere våpenbeslag hos Grønnerød

Politiet har minst to ganger tidligere beslaglagt skytevåpen hjemme hos trippeldrap-siktede Lars Grønnerød. Dette forteller 41-åringens naboer til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naboer på adressen i Frognerveien på Oslos vestkant forteller om utallige politivisitter til Grønnerøds leilighet opp gjennom åra.

- Minst to ganger har politiet funnet skytevåpen under razziaer. Begge ganger ble han pågrepet. Men få dager seinere var han hjemme igjen, opplyser en beboer.

Grønnerød kjøpte leilighet i bygården allerede mens han var i midten av 20-åra. Han har siden bodd der.

- Den siste av razziaene jeg var vitne til, skjedde for halvannet- to år siden. Blant det beslaglagte materiellet politiet bar ned, så jeg flere skytevåpen. Også ved en tidligere razzia beslagla politiet skytevåpen hos ham, opplyser en nabo.

En annen nabo ble vitne til at en person som ikke oppnådde kontakt med Grønnerød, tok rennefart og sprengte porten til bygården.

- De som besøkte Grønnerød hørte ikke naturlig hjemme her. Han vanket i andre miljøer enn oss, noe som har ført til en rekke konfrontasjoner. Det har vært mye bråk her nattetid, opplyser en nabo.

Politiet skal flere ganger i året ha blitt tilkalt for å stanse støy og husbråk fra Grønnerøds leilighet.

En patronhylse politiet fant hjemme hos Grønnerød under en husundersøkelse 1. juni, skal være avfyrt med samme våpen som patronhylser politiet fant i kårboligen på Orderud gård 23. mai, etter trippeldrapet.

Ammunisjonen skal tilhøre en 38-kalibret pistol. Grønnerød har i politiavhør hevdet at han før jul ga en slik pistol til Per Kristian Orderud i byttehandel.