Selvmord:

Flere varslet om selvmordsfare

Tall fra Hovedredningssentralen tyder på at Ari Behns selvmord førte til at flere prøvde å ta livet sitt.

ØKT TRYKK: Hovedredningssentralen og Mental Helses hjelpetelefon opplevde økt pågang om selvmordsfare etter at Ari Behn tok livet sitt romjula. ILLUSTRASJON: Magasinet.
ØKT TRYKK: Hovedredningssentralen og Mental Helses hjelpetelefon opplevde økt pågang om selvmordsfare etter at Ari Behn tok livet sitt romjula. ILLUSTRASJON: Magasinet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den massive oppmerksomheten rundt Ari Behns selvmord første juledag ifjor hadde en smitteeffekt. Både Hovedredningssentralen og hjelpetelefonene melder om eksplosiv økning i henvendelser i perioden etterpå.

Leteaksjoner

Hovedredningssentralen har på forespørsel fra Dagbladet hentet ut tall for leteaksjoner i dagene og ukene etter Behns selvmord, hvor pårørende eller andre har opplyst om selvmordsfare.

Letemannskapene rykket ut 16 ganger mellom 2. juledag og nyttårsaften for å lete etter en antatt suicidal person. Dette er tre ganger så mange som 2018.

Tar vi med januar i år, dro redningsteam ut 53 ganger for å lete etter en person i selvmordsfare. Dette er dobbelt så mange aksjoner som i samme periode året før.

Tallene fra Hovedredningssentralen inkluderer ikke aksjoner hvor personen som vil ta livet sitt befinner seg på kjent sted, for eksempel hjemme eller på ei bru. Det finnes heller ikke tall på hvor mange av disse som omkom.

Ikke uventet

Hos Mental Helse hjelpetelefonen slo jula 2019 alle rekorder. Antall innringere i perioden 25.-30. desember som fortalte om selvmordstanker var 471 prosent høyere i 2019 enn året før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer