Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere veier er fortsatt stengt etter uværet

Kan ta dager før enkelte veier åpner igjen.

FLERE VEIER STENGT: Trær som har blåst over ende, og flere ras, har ført til en rekke stengte veier. Foto: Martin Hågensen
FLERE VEIER STENGT: Trær som har blåst over ende, og flere ras, har ført til en rekke stengte veier. Foto: Martin Hågensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet:) Ekstremværet «Hilde» herjet i går kveld og i natt i Trøndelag og på Helgeland, og det førte til flere stengte veier og ferjesamband. Trær blåste over ende, og det gikk ras flere steder.
 
Flere veier er fortsatt stengt, og Statens vegvesen er sammen med driftsentreprenører i full gang med oppryddingsarbeidet på veiene. Også flere ferjesamband er fortsatt stengt.

- Hovedinnsatsen i dag er på oppryddingsarbeidet etter ras, flom og vind. Hovedvegene blir prioritert, sier Kjell Bjørn Vinje, pressesjef i Statens vegvesen.

Vegvesenet ber folk om å forholde seg til både trafikkmeldingene og værmeldinger for å holde seg oppdatert.

- Forholdene forandrer seg fra time til time, så følg med på oppdateringene til Statens vegvesen om forholdene på veiene, oppfordrer Vinje.

Kostnadene ukjent Det er foreløpig usikkert hvor dyrt det vil bli å reparere skadene som uværet har forårsaket på veiene.

- Det er rapportert om skader på både fylkes- og riksveger, og det er noen veier med betydelige oppryddingsbehov, sier Vinje, som legger til at vegvesenet gjennom helga ikke har prioritert å estimere kostnadene knyttet til hendelsene.

Forbedret vær Vinden har nå minket til liten kuling på kysten av Trøndelag. På kysten av Helgeland er det for øyeblikket frisk bris, melder Vervarslinga for Vestlandet.

- Dette været er ingenting sammenlignet med ekstremværet «Hilde», sier meteorolog Karsten Eitrheim.

Verre i kveld Selv om været tydelig har forbedret seg fra i natt, blir det verre igjen i kveld.

Trøndelag kan vente seg liten storm og Helgeland opp til Bodø kan vente seg sterk kuling, melder Meteorologisk institutt.

SEND DINE UVÆRSBILDER TIL 2400@dagbladet.no.
 

ORKAN: På det verste feide «Hilde» inn over kysten med en vindstyrke som tilsvarer kortvarig orkan. Rød farge indikerer sterk storm og lilla orkan på dette prognosekartet. Foto: Meteorologisk institutt
ORKAN: På det verste feide «Hilde» inn over kysten med en vindstyrke som tilsvarer kortvarig orkan. Rød farge indikerer sterk storm og lilla orkan på dette prognosekartet. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer