Flere veier får 70-sone

Statens vegvesen reduserer farten på en rekke veistrekninger.

70-SONE: Fartsgrensen settes ned fra 80 til 70 kilometer i timen på 420 kilometer vei, mens den settes ned fra 90 til 80 på 70 kilometer vei. Statens vegvesen mener dette vil bidra til inntil ti færre dødsfall i året på norske veier. Foto: SCANPIX/GORM KALLESTAD
70-SONE: Fartsgrensen settes ned fra 80 til 70 kilometer i timen på 420 kilometer vei, mens den settes ned fra 90 til 80 på 70 kilometer vei. Statens vegvesen mener dette vil bidra til inntil ti færre dødsfall i året på norske veier. Foto: SCANPIX/GORM KALLESTADVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er spesielt på strekninger hvor det ikke er midtdeler og hvor det er stor risiko for møteulykker at farten skal nedjusteres.

Fartsgrensen settes ned fra 80 til 70 kilometer i timen på 420 kilometer vei, mens den settes ned fra 90 til 80 på 70 kilometer vei. Statens vegvesen mener dette vil bidra til inntil ti færre dødsfall i året på norske veier.

- De nye kriteriene er en videreføring av eksisterende fartsgrensepolitikk, men med et ytterligere og forsterket fokus på trafikksikkerhet. En tilsvarende gjennomgang og justering av fartsgrensene er blitt gjennomført i Sverige med gode dokumenterbare resultater, sier veidirektør Terje Moe Gustavsen.

Statens vegvesens regionavdelinger skal i løpet av sommeren avgjøre hvilke strekninger som blir berørt. (NTB)