Flere veier sperret og skadet etter rasene

Ingen av veiene som er rammet av jordraset i Sogn og Fjordane er foreløpig åpnet igjen.

VEIEN STENGT: Det er gått flere jordras langs E39 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Veien er stengt etter at store vannmengder og trær dekker veibanen. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag og kveld gikk det flere ras i Sogn og Fjordane, og onsdag morgen melder politier at situasjonen etter rasene fortsatt er uavklart.

Ingenting tyder på at personer eller verdier er tatt av rasene, selv om bygninger, veier og infrastruktur er skadd som følge av ras og nedbør.

I går kveld var rundt 1500 kunder uten strøm, onsdag morgen klokka 09.00 er nesten 600 kunder uten strøm som følge av rasene, opplyser Sunnfjord Energi på sine nettsider. Det er usikkert når arbeidet med feilene kan bli rettet, fordi montører sliter med å komme seg inn i området.

- Vi kommer oss ikke inn i området, så det er umulig å si når strømmen kommer tilbake, sa Oddbjørn Thune Myklebust, teknisk support i Sunnfjord Energi til Firda.

Det er uklart hvor mange som er uten mobildekning.

Et redningshelikopter fra Florø er nå på Jølster og skal fly over aktuelle områder for å få bedre oversikt, ifølge Hovedredningssentralen.

Andreas Bull fra Hovedredningssentralen, opplyser til Dagbladet at de skal fly inn med geolog og observere områdene.

Flere veier skadet

I går ble det meldt at E39 på nordsida Jølstravannet var stengt en rekke plasser mellom Førde og Skei som følge av jordras, onsdag morgen er veien fortsatt stengt, og veien er skadet flere steder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer