Flere vektere enn politiansatte i Hordaland

1.100 vs 920.

MANGE: Da streiken var et faktum på Flesland i 2008, ble det rolige timer for mannskapene i sikkerhetskontrollen. Nå kan vekterne i Hordaland glede seg over at de er flere enn politiet. Arkivfoto: Marit Hommedal / SCANPIX .
MANGE: Da streiken var et faktum på Flesland i 2008, ble det rolige timer for mannskapene i sikkerhetskontrollen. Nå kan vekterne i Hordaland glede seg over at de er flere enn politiet. Arkivfoto: Marit Hommedal / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I de fire største vekterselskapene i Hordaland jobber det nå nærmere 1.100 personer. Til sammenligning er det litt over 920 ansatte i Hordaland politidistrikt.

Bransjen har økt omsetningen med 40 prosent på fem år, skriver Bergens Tidende.

- Ikke vet jeg hva politifolkene driver på med, men vi ser dem i alle fall veldig sjelden her. Vi er blitt helt avhengige av å ha vektere som kan ta seg av bråket som oppstår, sier butikksjef Marianne Wergeland på Deli de Luca på Engen i Bergen.

- Det er en kjensgjerning at det blir stadig vanskeligere å få politiet til å rykke ut, sier Wergeland.

Politiinspektør Gunnar Fløystad i Hordaland politidistrikt misliker utviklingen.

- Det må ikke bli sånn at vekterne tar over politiets oppgaver. Det er en fare for at det kan utvikle seg til det. Vi har jo sett andre steder at vektere nærmest blir ansatt for å gjøre politiarbeid.

Han erkjenner at politiet skulle vært mer ute.

- Det er ikke vanskelig å se at kapasiteten skulle ha vært større enn den er i dag. Når vi ikke kan være til stede der vi ønsker, fører det dessverre både til økt kriminalitet og til synkende oppklaringsprosent, sier Fløystad.

(NTB)