- Flere vil dø av dødsspriten

Flere tusen liter metanolforgiftet sprit er fortsatt på avveie. Den utpekte hovedmannen (46) tror spriten vil bli solgt, og at flere vil bli drept av giftspriten i tida som kommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

MOSS (Dagbladet): - Her er det så mye kynisme ute og går. Jeg tror spriten vil bli solgt når ting roer seg litt. Disse folkene bryr seg ikke, sier 46-åringen.

- Føler ikke skyld

I går ble han løslatt fra varetekt, der han har sittet siden midt i september. I går kveld tok han imot Dagbladet i sitt hjem i Moss. Han er tydelig sliten, men ivrig etter å fortelle det han hevder er den korrekte versjonen av saken.

Den 46 år gamle familiefaren er utpekt som hovedmann. Det er han som i slutten av august skal ha ordnet smugling av 6400 liter sprit fra Sverige til Norge. Politiet mener han med vitende og vilje har solgt forgiftet sprit til alkoholtørste nordmenn. Spriten har så langt tatt sju menneskeliv. Minst 27 personer er innlagt på sykehus med alvorlige forgiftninger. En rekke av disse risikerer å miste synet.

- Føler du skyld for disse menneskelivene?

- Hva skal jeg si? Det er jo helt tragisk. Jeg har distribuert sprit, men den ble pådyttet meg. Jeg føler ikke noe skyld. Jeg har spart mange menneskeliv ved å gjøre som jeg har gjort, svarer han.

Torpedoer i bakgården

Han avviser anklagene om at han fortsatte å selge sprit selv etter at han fikk vite at den var giftig. En av de siktede i saken har i politiavhør forklart at han fikk beskjed av 46-åringen om å fortsette å selge etter at metanolfunnene var gjort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer