DRAKK TE: Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit besøkte en familie på Grünerløkka i Oslo før sommeren. Her er de sammen med moren i familien, Afsaneh Adampour. Muslimer over hele Norge inviterer ikke-muslimer på te. Selve kampanjen er laget av Dinamo reklamebyrå etter at Antirasistisk senter ble tildelt årets Reklame som er reklamebransjens årlige dugnad for et godt formål.
Foto: Lise Åserud / Scanpix/POOL
DRAKK TE: Dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit besøkte en familie på Grünerløkka i Oslo før sommeren. Her er de sammen med moren i familien, Afsaneh Adampour. Muslimer over hele Norge inviterer ikke-muslimer på te. Selve kampanjen er laget av Dinamo reklamebyrå etter at Antirasistisk senter ble tildelt årets Reklame som er reklamebransjens årlige dugnad for et godt formål. Foto: Lise Åserud / Scanpix/POOLVis mer

Flere vil gå på muslimsk tebesøk

Økt interesse for «Teatime»-prosjektet etter terroraksjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prosjektet går ut på at ikke-muslimer skal komme på tebesøk til muslimske familier. Planen var å avslutte besøkene i disse dager, men nå er pågangen og behovet så stort at prosjektet vil fortsette.

Antirasistisk senter har drevet «Teatime» siden januar og vil utvide prosjektet med flere familier.

- Vi har snakket om å videreføre dette. Kanskje fortsetter vi ett år til. Vi merker at folk har lyst til å møtes, og folk setter pris på den «low key-tonen» som dette prosjektet har, sier leder Kari Helene Partapuoli til NRK.

Tanken bak kampanjen er at norske muslimer inviterer ikke-muslimer hjem på te, rett og slett for å bli litt bedre kjent.

Kronprinsesse Mette-Marit og dronning Sonja er blant dem som har deltatt i prosjektet. De var i mars på ettermiddagste hos en iransk familie på Grünerløkka.

(NTB)