Dyrere: Bankene har etter nyttår opplevd økt etterspørsel etter fastrentelån, og har som følge av nye renteprognoser satt opp prisen. Foto: Finansavisen.
Dyrere: Bankene har etter nyttår opplevd økt etterspørsel etter fastrentelån, og har som følge av nye renteprognoser satt opp prisen. Foto: Finansavisen.Vis mer

Flere vil ha fastrentelån

DNB, Storebrand og Danske Bank har alle nylig satt opp renten på nye fastrentelån

(Finansavisen.no): - Sammenlignet med midten av januar er det nå tre ganger så mange søknader om fastrentelån, sier Caroline Johansen, leder for personmarked bank i Storebrand.

- Samtidig opplever vi at mange kunder har spørsmål om fastrente og er i tenkeboksen, sier Johansen, til Finansavisen.

Økt press

- Vi har merket økt etterspørsel de siste ukene, sier Tina Berggård, pressekontakt i Danske Bank.

- Siden nyttår har vi sett litt økende interesse, sier Vidar Korsberg Dalsbø, kommunikasjonsrådgiver i DNB.

Samtidig øker prisen på fastrentelån.

DNB satte senest opp fastrentene 1. februar, og økte da renten på lån med binding på fem og ti år. Her økte renten med henholdsvis 0,2 og 0,3 prosent poeng, skriver avisen.

Renten øker hos alle

Danske Bank økte fastrenten 2. februar i år. De økte da med 0,1 prosentpoeng for lån med binding i 3 og 10 år, og med 0,15 prosentpoeng på lån som er bundet i 5 år.

Også Storebrand, som endret priser 5. februar, økte mest på lån med binding i 5 år. Her gikk rentesatsen opp 0,2 prosentpoeng, mot 0,1 prosentpoeng for lån på 3 år og 10 år.

Høsten 2016 lot Danske Bank medlemmer av Akademikerne binde boliglånet til en fastrente på 1,85 prosent for tre år. Det var da lavere enn bankes tilbud for flytende rente. Samtidig var fastrente for 10 år for denne gruppen på 2,85 prosent, ifølge Finansavisen.

Men andelen som velger fastrente er lav. Finanstilsynets boliglånsundersøkelse for 2017 viste at andelen nye lån med fast rente bare var på 4 prosent.

Andre økonominyheter:
Så mye koster hytta på fjellet
Nå kommer skattemeldingen ​