Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flere vil lage nett-kopier av papir-avisen

Dagsavisen Arbeiderbladet er eneste norske avis som legger ut alt fra papir-avisen i Internett-utgaven. Nå vurderer flere aviser å følge etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 50 norske aviser er tilgjengelige gjennom Internett. Bortsett fra tellerskrittene som går med, er det gratis å lese aviser på denne måten. Men de fleste avisene legger bare ut deler av papirutgaven, og nettutgaven publiseres som regel en god stund etter at den trykte avisen er kommet på gata.

Flere kunder

Dagsavisen Arbeiderbladet har tenkt annerledes, og legger ut en fullverdig elektronisk versjon på Internett. De tar betalt for tjenesten, som koster halvparten av et vanlig abonnement. Flere aviser vurderer å følge Dagsavisens eksempel.

 Dagsavisen startet sitt prosjekt i fjor høst, og håpet at de gjennom en fullverdig nettutgave kunne kapre abonnenter utenfor avisens kjerneområde.

 De som abonnerer på papirutgaven får lese nettutgaven gratis.

Ikke noe for Dagbladet

Dagbladet :på nettet har ingen planer om å lage en kopi av papiravisen.

 - Vi lager en selvstendig oppdatert nettavis med utgangspunkt i Dagbladet, sier redaktør Arne Krumsvik.

  - Å legge ut hele papir-avisen er trolig ikke den beste måten å lage nett-avis på. Det beste er å lage en avis tilpasset Internett-mediet, mener Krumsvik.

 Flere andre aviser vurderer imidlertid å lage en nett-utgave som tilsvarer gate-utgaven. Bergens Tidende, Aftenposten, Adresseavisen og VG er blant dem som vurderer papiravis-kopier på Internett.

 Stavanger Aftenblad gir i dag ut en avis med nesten alle artikler som finnes i papirutgaven, og de to utgavene publiseres samtidig. Den eneste forskjellen er at nettutgaven er gratis.

(NTB-Dagbladet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!