Flere vitneobservasjoner av drapssiktet 28-åring og datteren (2)

Den 17 år gamle jenta som ble drept på Lunner skal ha flyktet fra tvangsekteskap i Afghanistan.

DRAPSSIKTET: Politiet mener at 28-åringen drepte toåringens mor onsdag morgen, før han stakk av gårde med deres felles datter (2). De to er nå etterlyst internasjonalt. Mannen som er på rømmen med den to år gamle jenta er også siktet for å ha drept barnets mor, ei 17 år gammel jente, på Grua i Lunner i går.  Politiet mener at mannen drepte 17-åringen, og deretter tok med seg toåringen. De skal ha reist med tog fra Grua til Oslo torsdag morgen, og videre med buss mot København som gikk fra Oslo klokken 12.00. Foto: Politiet
DRAPSSIKTET: Politiet mener at 28-åringen drepte toåringens mor onsdag morgen, før han stakk av gårde med deres felles datter (2). De to er nå etterlyst internasjonalt. Mannen som er på rømmen med den to år gamle jenta er også siktet for å ha drept barnets mor, ei 17 år gammel jente, på Grua i Lunner i går. Politiet mener at mannen drepte 17-åringen, og deretter tok med seg toåringen. De skal ha reist med tog fra Grua til Oslo torsdag morgen, og videre med buss mot København som gikk fra Oslo klokken 12.00. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Interpol er koblet inn i søket etter den 28 år gamle mannen som er siktet for å ha drept moren til parets to år gamle datter på Lunner på Hadeland onsdag morgen.

Mannen er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.

- Interpol bistår oss, bekrefter kommunikasjonsrådgiver Steinar Mæhlum i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Det har kommet inn nyttige tips på tipstelefonen vår. Det er veldig bra at folk tipser, og det har kommet inn ting på mer sikre på
bevegelsesmønsteret ut av landet.

Flere vitner Politiet er sikre på at jenta var med toget fra Grua til Oslo onsdag morgen sammen med sin far. Etter å ha vært i Oslo i omtrent en time, ble de to deretter observert på en buss mot København. Göteborg skal fortsatt være siste sikre observasjon av mannen og barnet, men politiet anser det som sannsynlig at mannen har reist videre sørover.

- Det trenger ikke bety at de hoppet av bussen der. Man kan anta at en mulighet er at de har reist til København. Om de er der eller drar videre sørover vil tiden vise, sier Steinar Mæhlum.

I løpet av natta har politiet gått igjennom flere vitneavhør.

- Det er både vitner lokalt og de som har sett vedkommende på vei ut av Norge og nedover i Sverige, sier Mæhlum.

Ifølge Mæhlum har politiet ikke informasjon om medhjelpere — familie eller venner — som bistår mannen, eller som han kan søke tilflukt hos.

- Det kan jeg ikke si noe om, sier Mæhlum til Dagbladet.

- Tvangsekteskap VG skriver i dag at drapsofferet flyktet fra et tvangsekteskap i hjemlandet Afghanistan, og at det var derfor hun kom til Norge.

Jenta far skal ha ha lovet henne bort til en langt eldre mann som hun ikke ønsket å gifte seg med. Istedenfor skal hun ha funnet kjærligheten med den 28 år gamle mannen som nå er siktet for å ha drept henne. De to skal ha rømt fra hjemlandet sammen med sin felles datter.

KREVENDE:Mari Lauritzen Hasle, politiadvokat, Linn Hilda Fosse og Jostein Schancke på pressekonferansen på Gran rådhus i forbindelse med drapet på en ung kvinne og den savnede toårige datteren hennes på Grua onsdag ettermiddag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
KREVENDE:Mari Lauritzen Hasle, politiadvokat, Linn Hilda Fosse og Jostein Schancke på pressekonferansen på Gran rådhus i forbindelse med drapet på en ung kvinne og den savnede toårige datteren hennes på Grua onsdag ettermiddag. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

- Dette er ukjent for meg, sier kommunikasjonsrådgiver Mæhlum i politiet til Dagbladet.

Den 17 år gamle jenta kom til Norge 30. mars sammen med datteren og søkte asyl. Hennes mann er ikke registrert som asylsøker, og asylmottaket for enslige mindreårige i Lyngdal i Vest-Agder, der 17-åringen bodde, har ikke hørt om barnefaren.

- Han er helt ukjent for oss, sier daglig leder Mirko Rados ved mottaket til avisen.

Skader i magen Drapsofferet kom til Grua dagen før drapet etter å ha fått permisjon fra asylmottaket.

Ifølge VG ble hun funnet med store skader i mageregionen, men politiet har ikke ønsket å opplyse hvordan 17-åringen ble drept eller hvem som varslet dem.

Torsdag gikk politiet ut med det de mener er bilder av den siktede og den to år gamle jenta på Oslo S.

- Vi går ut med dette fordi et bedre inntrykk av hvordan de to så ut, kan gi oss flere vitneobservasjoner, sier konstituert politimester Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt.

SAVNET: Interpol er koblet inn i jakta på den to år gamle jenta. Foto: Politiet
SAVNET: Interpol er koblet inn i jakta på den to år gamle jenta. Foto: Politiet Vis mer