Flere vurderer å tie

Ytterligere to av de siktede i trippeldrapet vurderer å si nei til nye politiavhør. To av etterforskerne blir nå også byttet ut, fordi én av advokatene mener de har opptrådt uprofesjonelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går skrev Dagbladet at Kristin Kirkemo nekter å stille opp i flere avhør. Nå vurderer også advokatene til Lars Grønnerød og Veronica Orderud å si nei til nye politiavhør.

- Dersom ikke politiet kommer med noe nytt i avhørene, må vi vurdere å si at «nok er nok». Hvis Veronica Orderud må forklare seg om de samme tingene om og om igjen, må vi sette en grense, sier advokatfullmektig og fungerende forsvarer for Veronica Orderud, Ina Strømstad, til Dagbladet.

Politiets taktikk er å terpe på detaljer, for å finne ut hvem som snakker sant og hvem som har konstruert en forklaring.

Så langt tror politiet i hovedsak på forklaringene fra Grønnerød og Kirkemo, og tror at ekteparet Orderud lyver om sin befatning med saken. Politiet har i de siste avhørene terpet på hva som egentlig skjedde på juleselskapet på Orderud gård lille julaften i fjor.

Belastning

Både Veronica og Per Kristian Orderud ble avhørt i går. Ifølge forsvarerne kom det ikke fram noe nytt. For 27 år gamle Veronica er avhørene en psykisk belastning.

- Hun leser og skriver brev for sin egen del. Hun har på en måte mistet troen på å bli løslatt fra varetekt, ettersom det først nå har gått opp for henne hvor lite det skal til for å bli fengslet, sier Strømstad.

To av etterforskerne som avhører Lars Grønnerød blir nå skiftet ut.

- Jeg føler at politiet prøver å skape splid mellom meg og min klient. Det finner jeg helt uetisk. Jeg ba om å få byttet ut to etterforskere. Hvis ikke tilliten gjenopprettes, vurderer vi å si nei til nye avhør, sier Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik.

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier bekreftet i går at to av etterforskerne byttes ut. Han avviser at dette er en dramatisk avgjørelse.