Flerrer taket av Superdome

10 000 mennesker har søkt tilflukt inni den enorme fotballarenaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Louisiana Superdome var regnet for å være det sikreste tilfluktsstedet for de mange tusen som ikke har kunnet forlate byen New Orleans.


I øyeblikket befinner det seg opptil 10 000 mennesker i Superdome. Nå truer Katrina med å ødelegge deler av stadion, melder nyhetsbyrået AP.

Hull i taket

Ifølge AP lekker vann inn fra taket, som kan være i ferd med å bli revet av i de vanvittige vindkastene.

Orkanen har flerret av store metallbiter, og minst to meterlange hull eller revner i taket er synlige fra gulvet. Vann renner inn, og vinden uler i den 19 etasjer høye bygningen. Mennesker er evakuert fra fem seksjoner inni arenaen.

Foreløpig er det usikkert hvor store skadene er.

- Vi har ingen måte å få folk opp dit for å undersøke omfanget, sier Superdome-direktør Glenn Menard.

Tilfluktssted

Inntil 10 000 av byens fattige, hjemløse eller pleietrengende mennesker befinner seg i øyeblikket inne i Superdome, som har kapasitet til 75 000 mennesker.

Foto: SCANPIX/AP
Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Arenaen er hjemmebanen til det amerikanske fotballaget New Orleans Saints, og er ment å være hjemmet til værflyktningene i flere dager.

Elektrisiteten i byen vil sannsynligvis bli borte under stormen, og det vil bli umulig å ta seg fram i gatene.

Strømmen gikk inne på banen rett etter at Katrina traff land i 13.30-tida norsk tid. Nødaggregater tok over, men de fungerer ikke på air condition-anlegget.

- Vi tok bare med oss det mest nødvendige. Vi får håpe at ikke alt er ødelagt når vi kommer hjem. I så fall får vi bare begynne på nytt igjen, sier Michael Skipper, som kom til Superdome med noen sekker med klær og en radio.

Kan ikke flykte

Curtis Cockran (54) har diabetes og har i tillegg vært gjennom en hofteoperasjon. Han sitter i rullestolen sin, mens leger passer på at værflyktningene får det de trenger. Flere humanitære organisasjoner har donert mat og pledd.

- Jeg vet ikke om jeg har noe å dra tilbake til etter orkanen, men det kan jeg ikke bekymre meg over. Akkurat nå er det viktigste at jeg er trygg.

Alle som skal inn i mottaket blir ransaket på grunn av terrorfaren. Alice George (76), som er hjemløs, ble sjekket i ti minutter før hun fikk komme inn.

- De tok sigarettene og lighteren min, Men jeg får vel bare klare meg uten.

42 år gamle Joey Branson kom seg gjennom kontrollen med en fersk eplekake og en krimbok.

- Dette er alt jeg trenger. Nå er jeg klar, sier han til AP.

VÆRFLYKTNINGER: Mange tusen mennesker har søkt ly inne i Superdome. Nå er deler av taket revet av.