IKKE LENGER STØRST: Gordon Browns dager som britisk statsminister er talte, får flertallet av befolkningen viljen sin. Foto: AP/Matt Dunham
IKKE LENGER STØRST: Gordon Browns dager som britisk statsminister er talte, får flertallet av befolkningen viljen sin. Foto: AP/Matt DunhamVis mer

Flertall av britene mener Brown må gå av

62 prosent, viser en ny meningsmåling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Over 60 prosent av britiske velger mener Gordon Brown må gå av og overlate plassen til en ny statsminister, viser en ny meningsmåling.

Ifølge målingen, som er utført av Yougov for avisen The Sunday Times mener 62 prosent av de spurte at Brown allerede fredag, dagen etter parlamentsvalget, burde ha akseptert nederlaget da det ble klart at Labour ikke lenger var det største partiet i Underhuset.

28 prosent mener det er riktig at Brown å bli værende i 10 Downings Street dersom de konservative og liberaldemokratene ikke klarer å bli enige om et regjeringsalternativ.

Knapt halvparten, 48 prosent, av de spurte mener en ny regjering bør ledes av de konservative, enten i form av en mindretallsregjering eller som en koalisjon. 31 prosent mener at Labour og Liberaldemokratene bør danne en allianse.

De konservative ble det største partiet i valget, med 306 mandater, mens Labour fikk 258 og Liberaldemokratene 57. For å ha rent flertall trengs det 326 mandater. (NTB)