Donald Trump:

Flertall for å blokkere Trumps unntakstilstand

Nå skal resolusjonen som ble vedtatt av Representantenes hus videre til Senatet, hvor det er mye mer usikkerhet rundt hvordan utfallet vil bli.

BLOKKERT: Trumps unntakstilstand har foreløpig blitt stemt ned i Representantenes hus. Nå skal resolusjonen videre til Senatet. FOTO: NTB Scanpix
BLOKKERT: Trumps unntakstilstand har foreløpig blitt stemt ned i Representantenes hus. Nå skal resolusjonen videre til Senatet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

For snart to uker siden erklærte president Trump unntakstilstand i USA for å få penger til grensemuren til Mexico. Tirsdag ble det av Representantenes hus vedtatt en resolusjon for å blokkere Trumps unntakstilstand.

Som ventet ble resolusjonsforslaget vedtatt med 245 mot 182 stemmer. Også 13 republikanere stilte seg bak det demokratiske forslaget, ifølge nyhetsbyrået NTB.

Varslet veto

Etter avstemningen går forslaget videre til Senatet, hvor republikanerne har flertall. Dermed kan resolusjonen bli blokkert allerede der.

Trump har også varslet at han vil legge ned veto mot resolusjon dersom den går gjennom begge kamrene og havner på hans bord, skriver NTB.

Grensemuren

Unntakstilstand utløser en rekke utvide fullmakter. Etter en lang konflikt i forbindelse med budsjettforhandlingene, ønsker Trump å bruker fullmaktene til å flytte milliarder av dollar for å bygge den omstridte grensemuren i Mexico.

Pengene skal i hovedsak hentes fra forsvarets byggebudsjett.

Kongressen har ikke villet bevilge penger til muren over statsbudsjettet. Budsjettkonflikten førte blant annet til en delvis nedstengning av offentlig sektor tidligere i vinter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer