FLERTALL FOR Å HENTE DEM HJEM: Justisminister Knut Storberget representerte regjeringen under hjemkomstparaden og medaljeseremonien som ble holdt i juli for en stor gruppe norske soldater som har tjenestegjort i Afghanistan. En ny undersøkelse viser at det er flertall for å trekke det norske bidraget ut av landet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.
FLERTALL FOR Å HENTE DEM HJEM: Justisminister Knut Storberget representerte regjeringen under hjemkomstparaden og medaljeseremonien som ble holdt i juli for en stor gruppe norske soldater som har tjenestegjort i Afghanistan. En ny undersøkelse viser at det er flertall for å trekke det norske bidraget ut av landet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.Vis mer

Flertall for å trekke Norge ut av Afghanistan

49 prosent mener soldatene må komme hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||I en fersk undersøkelse sier nesten halvparten av de som har bestemt seg, at regjeringen bør trekke de norske soldatene ut av Afghanistan.

49 prosent av de spurte sier at Norge bør trekke seg ut av Afghanistan. 36 prosent mener det norske oppdraget bør bli, mens 14 prosent ikke har bestemt seg. Det kommer fram i en meningsmåling InFact har gjort for VG.

Holdningen til den norske innsatsen i Afghanistan har snudd på mindre enn to måneder.

Like etter at fire norske soldater ble drept av en veibombe i juni, ble det utført en lignende undersøkelse, der 45 prosent mente det var riktig å beholde soldatene i Afghanistan. 35 prosent av de som hadde bestemt seg i spørsmålet, sa den gangen at Norge burde trekke seg ut.

Kvinnene er mest negative til Norges militære deltakelse i Afghanistan. 55 prosent mener Norge bør trekke seg ut, mens 28 prosent mener soldater fortsatt bør være i landet,

Blant Ap-velgerne svarer 50 prosent at de mener Norge bør trekke seg ut, mens 39 prosent sier Norge bør fortsette sitt militære engasjement.

(NTB)