Flertall for at mordbrann ikke foreldes

Ny lovendring blir en seier for pårørende.

Justiskomiteens leder, Hadia Tajik under den åpne høringen tirsdag. Hun lyttet med stor interesse til innlegget fra Jan Harsem (bak) i Støtteforeningen for Scandinavian Star.
Foto: Per Asle Rustad
Justiskomiteens leder, Hadia Tajik under den åpne høringen tirsdag. Hun lyttet med stor interesse til innlegget fra Jan Harsem (bak) i Støtteforeningen for Scandinavian Star. Foto: Per Asle Rustad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Alt tyder på at det blir flertall på Stortinget for en ny lovendring, som gjør at mordbrann ikke foreldes.

Den forventede lovendringen blir en stor seier for alle overlevende og pårørende etter brannkatastrofen på «Scandinavian Star». Etter dagens lovverk blir saken foreldet 7. april i år.

Men både justiskomiteens leder, Hadia Tajik (Ap), og Frp's talsmann i justiskomiteen, Ulf Leirstein, hevder at saken vil bli behandlet i Stortinget i god tid før tidsfristen løper ut.

Foreløpig er saken til behandling i justiskomiteen etter forslag fra Jenny Klinge (Sp) om at også mordbrann må inkluderes i straffesaker som ikke foreldes. Stortinget vedtok i fjor sommer å oppheve 25-årsfristen for drap og overgrep mot barn.

Bredt flertall Etter det Dagbladet erfarer vil det bli et bredt flertall i justiskomiteen for en lovendring. Saken skal behandles på komiteens møte i begynnelsen av februar.

- Jeg skal ikke forskuttere hvordan andre partier vil stemme, men mitt inntrykk er at dette vil bli vedtatt. I mitt parti er vi veldig tydelige på at mordbrann må unntas foreldelse. Det gir ingen mening ellers, og det må vel ha vært en glipp som gjorde at det ikke kom med i forrige runde, sier Ulf Leirstein til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.