Flertall for gasskraftverk

Mot ni stemmer går flertallet i Arbeiderpartietsstortingsgruppe inn for å bygge gasskraftverk i Norge med dagens teknologi. Regjeringen har varslet at det er bedre å gå på gasskraft-saken enn tele-skandalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed er det flertall på Stortinget for å bygge gasskraftverk fordi Høyre og Fremskrittspartiet går inn for det samme. I dag sa statsminister Kjell Magne Bondevik at det er mer realt å gå på en sak som dreier seg om politisk uengihet slik situasjonen er i denne saken, fremfor Telia/Telenor-skandalen.

- Vi regner med at det vil komme et stortingsvedtak om å endre utslippskravene Statens forurensningstilsyn (SFT) har satt når energimeldingen behandles i mars, sier Aps nestleder Jens Stoltenberg etter at vedtaket var fattet.

Ap mener denne endringen må gjøres så raskt som mulig og kan ikke skjønne at det kan ta lang tid å gjennomføre. Stoltenberg presiserer at det er opp til eierne å vurdere om det skal bygges gasskraftverk, gjennom det vedtaket Stortinget skal fatte legges det til rette for at eierne kan ta en slik beslutning.

Aps stortingsgruppe vedtok tre punkter knyttet til utbyggingen av gasskraftverk. Partiet vil ha en massiv satsing på ny teknologi for å redusere utslippene av CO2.

(/Dagbladet :på nettet/NTB)