Flertall for Høyre og KrF

En ny meningsmåling gir Høyre og Kristelig Folkeparti en samlet oppslutning på 49 prosent. Dette ville gi de to partiene flertall på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre får 31,3 og KrF 17,7 prosent på denne målingen, som er utført av AC Nielsen for A-pressens Oslo-redaksjon (APOR.). Arbeiderpartiet har også på denne målingen tilbakegang, og ender på 22,9 prosent.

Hvis valgresultatet ble som denne målingen, ville Høyre og KrF fått til sammen 86 representanter på Stortinget. Dermed ville det ligge an til en flertallsregjering av de to partiene. Dette er den første målingen som gir et slikt resultat. Hittil har alle målinger tydet på at de to partiene måtte ha støtte fra Frp hvis de ville danne regjering. Både Senterpartiet og Venstre havner under sperregrensen og får ingen mandater.

KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland sier til Dagsavisen at det er kjempehyggelig å bli servert slike tall. Men det er et skår i gleden at de andre sentrumspartiene gjør det så dårlig.

Svarstad Haugland forsikrer likevel at KrF ikke har gitt opp håpet om sentrumsalternativet.

Tallene i denne målingen er (endring fra forrige måned i parentes): Arbeiderpartiet 22,9 (-4,0), Høyre 31,3 (+8,2), KrF 17,7 (+2,2), Frp 13,3 (-1,3), Senterpartiet 3,1 (-3,1), SV 8,0 (0), Venstre 2,4 (-1,3), RV 0,9 (-0,7), andre 0,3 (-1,8).

(NTB)