Ansiktsdekkende plagg

Flertall for nasjonalt forbud mot burka og niqab i skolen

- Fremskrittspartiet har nå trukket det politiske landskapet langt i vår retning, sier saksordfører Åshild Bruun-Gundersen (Frp).

SIGNAL: Åshild Bruun-Gundersen (Frp) mener at Norge vil sende et tydelig signal til det øvrige Europa ved å innføre lovforbud mot burka og niqab i undervisningssituasjoner. Foto: Gunnar Ringheim /Dagbladet
SIGNAL: Åshild Bruun-Gundersen (Frp) mener at Norge vil sende et tydelig signal til det øvrige Europa ved å innføre lovforbud mot burka og niqab i undervisningssituasjoner. Foto: Gunnar Ringheim /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyre, Frp, Venstre, KrF, Senterpartiet og Arbeiderpartiet går inn for forbud når helse- og omsorgskomiteen avgir innstilling til Stortinget tirsdag.

- Det ser ut til at Norge blir første land i Norden som innfører et nasjonalt forbud mot ansiktsdekkende plagg som burka og niqab i undervisning.

- Fremskrittspartiet har nå trukket det politiske landskapet langt i vår retning, og det er vi godt fornøyd med, sier saksordfører Åshild Bruun-Gundersen (31).

Mangler tallgrunnlag

- Er det et reelt og omfattende problem at elever og studenter bærer ansiktsdekkende plagg i klasserommet?

- Ingen har klart å finne tall til oss på det, verken hvor mange elever som gjør det, eller som kan tenke seg å gjøre det. Men det har vært hendelser, særlig knyttet til videregående opplæring og introduksjonsprogrammene. Nå sender vi et tydelig signal til resten av Europa om at ansiktsplagg ikke er akseptabelt hos oss.

- Så det er like mye en markering som å løse et problem?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer