Flertall for nazisymbol-forbud

Det er flertall i justiskomiteen på Stortinget for å forby bruken av nazisymboler, men noen forbud mot naziorganisasjoner blir det neppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten har tatt til orde for å forby bruk av nazistiske symboler som flagg, hilsninger og hakekors. Et flertall i justiskomitéen er også for et slikt forbud, skriver Aftenposten.

Likevel er det mange i komiteen som ønsker å se signalene fra regjeringens ekspertutvalg om saken, før de gjør seg opp en endelig mening.

- Vi må være forsiktige, slik at vi ikke handler spontant og dermed gjør ting verre, sier Høyres justispolitiske talsmann, Bjørn Hernæs til avisa. Også komiteens medlemmer fra Frp, Senterpartiet og KrF støtter et symbolforbud.

En undersøkelse utført av byrået Opinion avdekker at det er flertall blant befolkningen til også å forby organisasjoner som driver med nynazistisk virksomhet. Tross flertallet i meningsmålingen, er det ingen i justiskomitéen som i dag går inn for et lignende standpunkt, skriver Aftenposten.

(Dagbladet.no)

<B>FORBUD:</B> Innehaveren av denne spanske forretningen risikerte to års fengsel da politiet oppdaget hva slags varer han solgte. Et lignende forbud mot nazieffekter kan bli innført i Norge også.