NEDOVERBAKKE: Både Erna Solbergs Høyre og Siv Jensens Frp går tilbake i en ny partimåling. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
NEDOVERBAKKE: Både Erna Solbergs Høyre og Siv Jensens Frp går tilbake i en ny partimåling. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Flertall for regjeringsskifte i ny måling

Både Høyre og Frp går tilbake i en ny TV 2-måling. Samtidig slår Rødt til med rekordhøy oppslutning og sikrer flertall for regjeringsskifte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Målingen er gjort av Kantar TNS for TV 2. Dersom resultatet var det samme under et stortingsvalg, kunne Ap, Sp, Rødt og MDG ha gått sammen og sikret seg 86 mandater, mot de borgerlige partienes 83.

Høyre går tilbake med 3,6 prosentpoeng i målingen og får en oppslutning på 24,5 prosent, mens Frp går tilbake med 2,3 prosentpoeng og ender på 12,4 prosent.

- Vi har hatt noen vanskelige saker. Det er ingen tvil om at situasjonen i nord er vanskelig, samtidig som det er sesongavslutning på Stortinget med mye diskusjon om store enkeltsaker, sier statsminister Erna Solberg (H).

Venstre fram

Det eneste regjeringspartiet med fremgang er Venstre, som øker med 0,4 prosentpoeng til 4,5 prosent. På den andre siden går også Ap tilbake med 0,4 prosentpoeng og får en oppslutning på 23,4 prosent.

Rødt slår til med sin høyeste oppslutning noen gang i TV 2-målingene, med 5,6 prosent - en framgang på 1,8 prosentpoeng fra mai. Bakgrunnstallene viser at Rødt henter mange velgere fra Arbeiderpartiet.

- Vi står for noe annet enn regjeringen og er en tydelig opposisjon til Erna Solbergs mørkeblå politikk, sier partileder Bjørnar Moxnes til TV 2.

For de øvrige partiene er oppslutningen som følger (endring i parentes): Sp: 11,3 (+1,0), SV: 8,5 (+0,9), KrF: 5,3 (+0,6), MDG: 3,2 (+0,9), andre: 1,3 (+0,6).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer