Flertall for Stoltenberg

Over halvparten av de spurte i en ny meningsmåling ønsker at Jens Stoltenberg skal fortsette som statsminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stoltenberg har lenge sunket i personlig popularitet på meningsmålingene. Men kaste ham som statsminister, det vil ikke nordmenn.

En ny måling utført av Din Mening/Norsk Statistikk viser at Ap-regjeringen foreløpig er fredet. På spørsmålet «Bør sentrumspartiene prøve å felle Arbeiderpartiregjeringen under høstens budsjettforhandlinger?» svarte 50,3 prosent nei. 31,1 prosent av de spurte mente det motsatte, mens 18,6 prosent ikke hadde noen mening.

Bare blant KrFs velgere var det et flertall for å bytte ut Jens.

- Dette viser at et stort flertall av det norske folk ønsker et budsjett utarbeidet av Ap i samarbeid med sentrum. Dette er en absolutt bekreftelse på noe vi har hevdet lenge, nemlig at tyngdepunktet i norsk politikk ligger i skjæringspunktet mellom Ap og sentrum, sier Aps parlamentariske leder, Hill-Marta Solberg til Nationen.

Venstres Lars Sponheim er ikke enig i tolkningen av tallene, som han mener er oppsiktsvekkende dårlige for regjeringen: - Dette er ikke ja til Jens, men et nei til det bråket og det oppbruddet ei regjeringskrise fører med seg.