Flertall for ulveslakt

Et flertall på Stortinget vil ha ny ulvepolitikk og går inn for å fjerne ulven fra det sentrale Østlandet. Stortingsrepresentantene vil ikke ha ulv i «sine områder».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En rekke representanter som stemte for rovviltmeldingen i 1997, deriblant deler av KrF-benken og store deler av Ap-benken - vil nå fjerne ulven fra det sentrale Østlandet. Tre av politikerne som fronter den nye linja er KrF-nestor Jon Lilletun og Ap's Grethe Fossum og Gunnar Skaug.

- Ikke ulv i Østfold

Høyre og Frp har for lengst bebudet ønske om en ny rovdyrpolitikk, mens Ap og KrF har stått fast på flertallsholdningen fra 1997, der 8- 10 familiegrupper av ulv i Norge og Sverige ble fastslått sikret.

- Vi ønsker ikke å ha ulv i Østfold, sier Bjørn Skaug (Ap).

- Folks opplevelse av naturen er blitt forringet, og problemene viser seg å være større enn vi hadde regnet med da vi behandlet meldinga i 96/97. Den gang var det ikke ulv i Østfold. Nå har vi fått det, hele tre familiegrupper, og det har fått meg og mange flere til å endre holdning, sier Bjørn Skaug.

Så vel Østfold-benken som Hedmarks-benken i Ap går nå imot ulv i sine områder.

Statssekretær i Miljøverndepartementet Stein Lier-Hansen, har vært premissleverandør til dagens system med ulvesone over store deler av det sentrale Østland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer