Flertall for ulveslakt

Et flertall på Stortinget vil ha ny ulvepolitikk og går inn for å fjerne ulven fra det sentrale Østlandet. Stortingsrepresentantene vil ikke ha ulv i «sine områder».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke representanter som stemte for rovviltmeldingen i 1997, deriblant deler av KrF-benken og store deler av Ap-benken - vil nå fjerne ulven fra det sentrale Østlandet. Tre av politikerne som fronter den nye linja er KrF-nestor Jon Lilletun og Ap's Grethe Fossum og Gunnar Skaug.

- Ikke ulv i Østfold

Høyre og Frp har for lengst bebudet ønske om en ny rovdyrpolitikk, mens Ap og KrF har stått fast på flertallsholdningen fra 1997, der 8- 10 familiegrupper av ulv i Norge og Sverige ble fastslått sikret.

- Vi ønsker ikke å ha ulv i Østfold, sier Bjørn Skaug (Ap).

- Folks opplevelse av naturen er blitt forringet, og problemene viser seg å være større enn vi hadde regnet med da vi behandlet meldinga i 96/97. Den gang var det ikke ulv i Østfold. Nå har vi fått det, hele tre familiegrupper, og det har fått meg og mange flere til å endre holdning, sier Bjørn Skaug.

Så vel Østfold-benken som Hedmarks-benken i Ap går nå imot ulv i sine områder.

Statssekretær i Miljøverndepartementet Stein Lier-Hansen, har vært premissleverandør til dagens system med ulvesone over store deler av det sentrale Østland.

- Alvorlig

- For Ap's del registrerer jeg det som blir sagt. Noen omlegging av politikken kan det vanskelig bli snakk om før tidligst på landsmøtet i november. Men dersom KrF endrer syn, så er det alvorlig. Det var her flertallet ble sikret for dagens forvaltning da saken var oppe i Stortinget i 1997.