Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flertall for ulveslakt

Et flertall på Stortinget vil ha ny ulvepolitikk og går inn for å fjerne ulven fra det sentrale Østlandet. Stortingsrepresentantene vil ikke ha ulv i «sine områder».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke representanter som stemte for rovviltmeldingen i 1997, deriblant deler av KrF-benken og store deler av Ap-benken - vil nå fjerne ulven fra det sentrale Østlandet. Tre av politikerne som fronter den nye linja er KrF-nestor Jon Lilletun og Ap's Grethe Fossum og Gunnar Skaug.

- Ikke ulv i Østfold

Høyre og Frp har for lengst bebudet ønske om en ny rovdyrpolitikk, mens Ap og KrF har stått fast på flertallsholdningen fra 1997, der 8- 10 familiegrupper av ulv i Norge og Sverige ble fastslått sikret.

- Vi ønsker ikke å ha ulv i Østfold, sier Bjørn Skaug (Ap).

- Folks opplevelse av naturen er blitt forringet, og problemene viser seg å være større enn vi hadde regnet med da vi behandlet meldinga i 96/97. Den gang var det ikke ulv i Østfold. Nå har vi fått det, hele tre familiegrupper, og det har fått meg og mange flere til å endre holdning, sier Bjørn Skaug.

Så vel Østfold-benken som Hedmarks-benken i Ap går nå imot ulv i sine områder.

Statssekretær i Miljøverndepartementet Stein Lier-Hansen, har vært premissleverandør til dagens system med ulvesone over store deler av det sentrale Østland.

- Alvorlig

- For Ap's del registrerer jeg det som blir sagt. Noen omlegging av politikken kan det vanskelig bli snakk om før tidligst på landsmøtet i november. Men dersom KrF endrer syn, så er det alvorlig. Det var her flertallet ble sikret for dagens forvaltning da saken var oppe i Stortinget i 1997.