Flertall i folket vil ha Thommessen som Venstre-leder

Men partiets velgere holder på Sponheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et knapt flertall av befolkningen ønsker Olaf Thommessen som ny Venstre-leder, viser en meningsmåling som InFact har gjort for VG.

Mens befolkningen som helhet ønsker Thommessen som Venstre-leder, er det blant Venstre-velgerne et flertall for at Lars Sponheim fortsetter.

Også blant velgerne til KrF, Frp og Høyre ønsker flertallet at Sponheim fortsetter som Venstre-leder.

- Jeg registrerer at et markant flertall vil ha meg. Det er hyggelig. Men det er underlig at politiske motstandere mener noe om hvem som skal være Venstre-leder, sier Sponheim til VG.

Av alle spurte, sier 32,3 prosent at de vil ha Venstres andre nestleder som leder i partiet. 29,8 prosent foretrekker at Sponheim fortsetter. Det er velgerne til Ap, Sp og SV som mener Thommessen vil være den rette lederen for Venstre.

Målingen viser samtidig at Sponheim har liten støtte som statsminister. Av de spurte ønsker 31,4 prosent at Høyre-leder Erna Solberg blir statsminister, dersom partiene fra samarbeidsregjeringen nok en gang skal komme til makten.

12,6 prosent foretrekker KrF-leder Dagfinn Høybråten som statsminister, mens 9,3 prosent sier de vil ha Sponheim som statsminister.

- Det er smigrende når så mange som 9 prosent vil ha meg, sier Sponheim. (©NTB)

STØTTE UTENFOR PARTIET: Venstres nestleder Olaf Thommessen ønskes som ny leder av Venstre, blant et flertall av befolkningen. Blant Venstres velgere får sittende leder Lars Sponheim størst oppslutning. Til helgen har partiet landsmøte. Foto: Heiko Junge/Scanpix
STØTTE UTENFOR PARTIET: Venstres nestleder Olaf Thommessen ønskes som ny leder av Venstre, blant et flertall av befolkningen. Blant Venstres velgere får sittende leder Lars Sponheim størst oppslutning. Til helgen har partiet landsmøte. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer