Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flertall i Høyre mot datalagringsdirektivet

160 av 300 går i mot, viser undersøkelse før landsmøtet.

 I MEDVIND MOT NEDERLAG:   Høyre-leder Erna Solberg cruiser i medvind for seg selv og partiet, men på helgens landsmøte kan hun gå på et nederlag i datalagringssaken. De fleste utspill siste tyder på at Erna Solberg er for direktivet, selv om hun ikke har sagt det i klartekst. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX.
I MEDVIND MOT NEDERLAG: Høyre-leder Erna Solberg cruiser i medvind for seg selv og partiet, men på helgens landsmøte kan hun gå på et nederlag i datalagringssaken. De fleste utspill siste tyder på at Erna Solberg er for direktivet, selv om hun ikke har sagt det i klartekst. FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Det kan bli flertall mot datalagringsdirektivet på Høyres landsmøte i Oslo til helgen.

Undersøkelser Nationen har gjort blant de rundt 300 delegatene viser at det kan bli flertall for å vedta en resolusjon som sier nei til innføring av direktivet i Norge.

En grovtelling avisen har foretatt viser at om lag 160 av delegatene vil støtte en resolusjon mot direktivet, mens resten er usikre, eller vil følge partiledelsens linje om ikke å fatte noe vedtak.

Høyres hovedorganisasjonen sendte nylig saken ut til høring i partiorganisasjonene med høringsfrist 27. august.

Så langt har seks fylkeslag samt Unge Høyre og Høyres Studentforbund foreslått resolusjoner mot innføring av direktivet.

Saken blir drøftet i flere fylkeslag helt fram til landsmøtet. Nationen skriver at det er usikkert om flertallet mot direktivet vil holde seg fram til helgen.

Fredag skal det stemmes over om en resolusjon om datalagringsvedtaket skal behandles eller ikke. Blir det flertall for behandling, vil avstemningen skje søndag.

(NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!