Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flertall i Kirkerådet for vigsel av homofile

Lørdag morgen startet Kirkerådet første plenumsbehandling i saken om vigsel av homofile under Kirkemøtet. Flertallet ønsker en ny vigselsliturgi for homofile.

NY VIGSELSLITURGI: Flertallet i Kirkerådet ønsker nå en ny vigselsliturgi for homofile. Det ble klart under Kirkemøtet i Trondheim i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
NY VIGSELSLITURGI: Flertallet i Kirkerådet ønsker nå en ny vigselsliturgi for homofile. Det ble klart under Kirkemøtet i Trondheim i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 8.30 lørdag morgen tok Kirkemøtet fatt på saken om vigsel av likekjønnede, en betent sak som har fått mye oppmerksomhet i forkant av møtet og under kirkevalget i fjor høst.

Forslaget om å utarbeide to liturgier og at Kirken skal ha et kjønnsnøytralt syn på ekteskap har flertall. 15 av 23 medlemmer ønsker at Kirkemøtet vedtar utarbeidelse av liturgi for vigsel av likekjønnede:

- Et flertall i Kirkemøtet mener at det i tillegg til dagens liturgier for ekteskap og forbønn for borgerlig inngått ekteskap mellom kvinne og mann, må utarbeides tilsvarende liturgier som inkluderer likekjønnede par og som kan brukes overfor alle par, står det i sakspapirene.

Mindretallet på 8 medlemmer foreslår derimot at det blir lagt fram en bredere utredning av saken. Mindretallet ønsker et særlig fokus på konsekvensene av likekjønnet vigsel for barns situasjon og rettigheter, og for kirkens helhetlige teologi om familien

Mandag skal Kirkemøtet fatte vedtak om homofile skal få en egen liturgi og kunne vies i kirken. Dersom Kirkemøtet vedtar å gå inn for en ny vigselsliturgi, vil denne kunne vedtas på neste møte, som er i januar 2017.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart