Flertall mener Ditlev-Simonsen bør betale skatt

Spørreundersøkelse blant Høyres fylkesledere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et flertall av Høyres fylkesledere mener at Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen bør betale skatt av de pengene han har hatt på utenlandsk bankkonto, viser en spørreundersøkelse som VG Nett har foretatt.

Dermed har Høyre-leder Erna Solberg støtte fra et flertall av sine fylkesledere på dette punktet. Solberg sa lørdag formiddag at Ditlev-Simonsen bør betale skattepengene han skylder den norske stat, og at han også bør trekke seg fra valgkampen.

Når det gjelder dette siste spørsmålet, er fylkeslederne mer forbeholdne, og meningene mer delte.

Fabian Stang, som er Høyres ordførerkandidat i Oslo, sier det vil være unaturlig om Ditlev-Simonsen deltar i valgkampen nå.

- Det viktigste er at han får ordnet opp i sine private ting, så kan vi andre forholde oss til velgerne, sier Stang til VG Nett.

Lederen i Hordaland Høyre, Nils Martom Aadland, sier at Ditlev-Simonsen ikke er ordførerkandidat i Oslo. Derfor har han ingen åpenbar plass i valgkampen.

- Men det er det jo ikke opp til meg å bestemme. Når det gjelder å betale det han skylder, så er det åpenbart at han bør gjøre det, og jeg regner også med at han gjør det, sier Aadland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer