Flertall mot bompenger i alle partier

Fremskrittspartiet mener folk flest er enig i deres veipolitikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Torsdag presenterte partiets nestleder Per Sandberg en transportundersøkelse som InFact har foretatt for Frp blant 1.044 stemmeberettigede ved kommunevalget.

Hovedfunnene går blant annet ut på at 51,8 prosent av de spurte mener at rushtidsavgift er et dårlig tiltak, mens 25,2 prosent mener det er et godt tiltak. Det er 69 prosent mener at bompenger er en dårlig måte å finansiere veiutbygging på, mens 24,6 prosent synes det er en god måte.

Når det gjelder forholdet mellom vei og jernbane, mener 52,1 prosent at stamveier og motorveier bør prioriteres, mens 25,1 prosent mener at utbygging av høyhastighetsjernbane bør være viktigst.

- I utakt med folk

Sandberg, som også leder Stortingets transportkomité, er ikke overrasket over resultatet, men synes det er vel verdt å merke seg at de andre politiske partienes politikk er i strid med både folks og næringslivets ønsker, slik han tolker resultatene.

Han viser til at bare 12,6 prosent er enig i dagens investeringsprofil i pensjonsfondet, mens 45,3 prosent mener det burde brukes mer penger til norske veier og infrastruktur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer