Flertall mot Irak-krig

For første gang er amerikanerne imot invasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

For første gang siden Irak-krigen startet mener et flertall i den amerikanske befolkningen at det var galt å invadere Irak, viser en meningsmåling gjort for USA Today og CNN.

54 prosent av de spurte svarer at de mener det var galt å sende amerikanske soldater til Irak. For tre uker siden svarte 41 prosent ja på det samme spørsmålet. Målingen ble offentliggjort en knapp uke før USA overlater makten i Irak til den irakiske overgangsregjeringen, og samme dag som opprørere drepte rundt 100 irakere i flere samordnede aksjoner.

For første gang er det også et flertall som mener at Irak-krigen har økt faren for terrorangrep mot USA.

Det er første gang siden Vietnamkrigen at et flertall i den amerikanske befolkningen karakteriserer en stor amerikansk militæroperasjon som en feil, melder USA Today.

Men trass i amerikanernes endringer i syn på Irak-krigen er det fortsatt dødt løp mellom Bush og demokratenes presidentkandidat John Kerry. På målingen offentliggjort torsdag får Bush 48 prosents oppslutning og Kerry 47 prosent.

Samtidig torsdag insisterte president George W. Bush på at verden er i ferd med å bli et tryggere sted, på tross av bølgen av dødelige angrep i Irak og andre steder i Midtøsten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.