Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flertall mot sen abort

Synes ikke kvinnen skal bestemme dette selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall av nordmennene er imot selvbestemt abort mellom 12. og 16. uke av svangerskapet, viser en ny meningsmåling. I målingen som er offentliggjort i VG, sier 54 prosent at de er imot at kvinnen skal bestemme selv om de skal ta abort inntil 16. uke, mens 33 prosent svarer ja.

Slik er fosteret  i 16. svangerskapsuke.

Tallene viser at det er flere menn enn kvinner som er positive til at kvinnen selv skal bestemme om hun vil ta så sen abort. Oslo-folk er mest positive, med 51 prosent.

Aps kvinnebevegelse har kjørt fram forslaget om å utvide adgangen til selvbestemt abort helt til 16. uke av svangerskapet.

I dag er det selvbestemt abort inntil 12. uke, mens de som vil ta abort i de neste fire ukene, må søke en abortnemnd. De aller fleste får dem innvilget, og det er stort sett bare på Sørlandet og Vestlandet at enkelte slike søknader blir avvist.

Når det gjelder prinsippet om at kvinner selv skal bestemme, er et klart flertall på 76,8 prosent tilhengere av selvbestemt abort.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media