Vil endre loven etter Dagbladets «Skyggemaleren»-avsløring

Flertall på Stortinget for å oute konkursryttere

Arbeiderpartiet fikk med et nødskrik med seg Stortinget på å kreve offentliggjøring av konkurskarantene.

FIKK FLERTALL: Skal det være attraktivt å drive seriøst, må det bli mer risikabelt å drive useriøst, mener Arbeiderpartiet. Nestleder Hadia Tajik fikk nå flertall for et forslag om å offentliggjøre konkursryttere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FIKK FLERTALL: Skal det være attraktivt å drive seriøst, må det bli mer risikabelt å drive useriøst, mener Arbeiderpartiet. Nestleder Hadia Tajik fikk nå flertall for et forslag om å offentliggjøre konkursryttere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lørdag avslørte Dagbladet at to menn med næringsforbud inntil nylig har operert som underleverandører på en byggeplass med Oslo kommune som byggherre, uten å bli oppdaget.

Konkursregisteret, hvor den ene av de to står oppført, er i praksis lukket for allmennheten. Den andre mannen, med livsvarig næringsforbud etter å ha blitt dømt for å ha hvitvasket 58 millioner kroner, står ikke oppført i registeret.

I dag ble saken behandlet i Stortinget. Der endte det med enstemmig flertall for å vedta følgende forslag fra Arbeiderpartiet:

«Stortinget ber regjeringen sørge for at informasjon om konkurskarantene blir offentlig tilgjengelig, og vurdere om det er annen informasjon om lovbrudd som er relevant for næringsvirksomheten som bør gjøres offentlig tilgjengelig».

Vil ikke beskytte de useriøse

Det var nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik som fremmet forslaget, som et såkalt "løst forslag" direkte under budsjettdebatten i Stortinget.

I forkant møtte hun Dagbladet med næringspolitisk talsperson Terje Lien Aasland og arbeidslivspolitisk talsperson Arild Grande.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer