Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flertall sier nei til privatskoler

Regjeringen vil åpne for flere privatskoler, men et flertall av befolkningen sier nei til planene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

53 prosent av de spurte svarer at de er imot å tillate flere private skoler, 36 prosent er for, mens 11 prosent svarte «vet ikke». Det viser en undersøkelse Sentio research har gjennomført på oppdrag fra Klassekampen.

Høyre og Frp har varslet at de ønsker å få på plass en endring av loven som regulerer private skoler i løpet av 2015. Med dagens lov stilles det spesielle krav til et religiøst eller pedagogisk alternativ for at private aktører skal få drive skole med offentlig støtte. Denne ordningen vil regjeringen fjerne, slik at alle private som driver skole innenfor bestemte kvalitetsmål, får rett til drift.

Statssekretær Birgitte Jordahl (H) i Kunnskapsdepartementet mener tallene fra målingen er oppløftende.

- Jeg synes det er positivt at så mange ønsker seg et alternativ til dagens ordning. Det er ikke et så klart flertall som er motstandere, bare litt over halvparten av de spurte i en undersøkelse på 1.000 respondenter, sier Jordahl.

Hun sier en ny privatskolelov kan ta litt tid å få på plass.

- Vi har tro på at loven blir klar i 2015, og at det vil bli mulig å starte nye skoler fra høsten 2016, sier Jordahl.

(NTB)