MDGs Une Bastholm blir rørt

Flertall støtter klimaskulk

MDG-leder Une Bastholm blir rørt når hun hører at over halvparten støtter elever som skulker for å demonstrere for klima.

Fredag 22. mars var flere tusen skolebarn og ungdom i klimademonstrasjon utenfor Stortinget og andre steder i landet. Fredag er ny runde med klimastreik. Foto: Tom Hansen, NTB scanpix
Fredag 22. mars var flere tusen skolebarn og ungdom i klimademonstrasjon utenfor Stortinget og andre steder i landet. Fredag er ny runde med klimastreik. Foto: Tom Hansen, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag vil skoleelever i Oslo, Bergen, Trondheim og mange andre norske byer nok en gang legge ned skolebøkene for å delta i klimademonstrasjoner.

Fraværet – som på mange skoler registrerer som skulking – får støtte fra 54 prosent av de spurte i en undersøkelse Ipsos har utført for Dagbladet.

Eldremotstand

I den eldste delen av befolkningen er det et flertall som vender tommelen ned for det ulovlige fraværet – som i vårt spørsmål ble formulert som skulking.

Blant de over 60 år sier bare fire av ti at det er greit. Men ellers får klimastreikende skolebarn og skoleungdommer støtte blant over halvparten i alle aldersgrupper.

På spørsmålet «Er det greit at elever skulker for å delta på klimademonstrasjon?» sier totalt 41 prosent nei og 54 prosent ja. 5 prosent vet ikke.

Kvinner, unge og høyt utdannede er gjennomgående mest positive, med en ja-andel mellom 60 og 70 prosent.

Drastiske tiltak

Une Bastholm er nasjonal talsperson og stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne. Hun gleder seg over støtten til de klimastreikende elvene.

– Jeg har vært vant til å jobbe i politisk motbakke i hele mitt liv, så for meg er dette veldig oppløftende tall. Jeg blir rørt av denne støtten, sier hun til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer