Flertall til Høyre og Frp på ny måling

Høyre og Fremskrittspartiet har flertall sammen i Norfaktas partibarometer for mai. Både Sosialistisk Venstreparti og Venstre havner under sperregrensen på målingen.

Oslo  20120504.
Første dag av Høyres landsmøte 2012. Partileder Erna Solberg på talerstolen. 
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
Oslo 20120504. Første dag av Høyres landsmøte 2012. Partileder Erna Solberg på talerstolen. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I målingen, som er gjennomført av Norfakta for Klassekampen og Nationen, får Høyre og Frp en samlet oppslutning på 50,7 prosent. Det ville gitt de to partiene i alt 93 av 169 mandater på Stortinget. De rødgrønne får 38,2 prosent og 65 mandater.

Høyre-leder Erna Solberg bekrefter at det kan bli blåblå alenegang om Høyre og Frp vinner stortingsflertallet sammen i neste valg.

- Men selv om det kan bli flertall til Høyre og Frp, bør alle de fire borgerlige partiene være med i en borgerlig regjering, sier Erna Solberg til NTB.

Samtidig sier hun at målingen er spesiell siden to partier faller under sperregrensen og mandatfordelingen derfor blir unaturlig.

I målingen er Høyre største parti med en oppslutning på 32,1 prosent, opp 0,4 prosentpoeng. Arbeiderpartiet er nest størst med 29,5 prosent, ned 1,3 prosentpoeng.

Venstre ligger uendret på 3,7 prosent og havner dermed under sperregrensen. Det gjør også Sosialistisk Venstreparti som får 3,9 prosent, et fall på 0,9 prosentpoeng.

Fremskrittspartiet går fram 1,8 prosentpoeng til 18,6 prosent. Kristelig Folkeparti får 4,5 prosent, fram 0,2, mens Senterpartiet ligger uendret på 4,8 prosent. Rødt får en oppslutning på 1 prosent i målingen, fram, 0,3.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer