Flertall vil forby pelsoppdrett

- Har vunnet kampen med bilder som viser dyremishandling.

BØR FORBYS, IFØLGE FLERTALLET:  56 prosent av den norske befolkningen mener oppdrett av pelsdyr bør forbys. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
BØR FORBYS, IFØLGE FLERTALLET: 56 prosent av den norske befolkningen mener oppdrett av pelsdyr bør forbys. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

56 prosent av den norske befolkningen mener oppdrett av pelsdyr bør forbys. Dyrevernerne har vunnet, mener valgforsker Frank Aarebrot.

Det er de unge som er mest negative til pelsdyrnæringen, viser undersøkelsen som er gjennomført av Sentio for Nationen. Blant dem under 30 år er sju av ti for et forbud. I aldersgruppen 60+ sier halvparten ja til å forby oppdretten.

- Dyrevernere har vunnet kampen med filmer og bilder som viser dyremishandling. Det har nok ført til at veldig mange har blitt imot næringen, sier valgforsker og professor Frank Aarebrot. Han viser blant annet til filmen «Pels», som ble vist på NRK i fjor og som førte til mye debatt.

Aarebrot tror ikke næringen har mye å vinne på sine filmer og reklameoppslag for å påvirke opinionen.

- De har ikke vunnet kampen om realitetene. Uansett hvor mye bra de viser, trengs det kun én film som viser det motsatte. Dyrevernere har på vellykket vis klart å få fram at pelsdyrnæringen ikke har kontroll på bøndene. Pelsdyralslaget har likevel ikke tenkt å gi seg.

- Vi opplever at slaget om pelsdyrnæringen på ingen måte er over. Undersøkelser av holdninger til næringen varierer mye, sier kommunikasjonssjef Guri Wormdahl i Norges Pelsdyralslag. Hun sier det er noen få som ødelegger for alle, men understreker at de aller fleste pelsdyrbønder driver forsvarlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.