Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flertall vil ha karakterer i 7. klasse

Det viser en ny meningsmåling.

ØNSKER VURDERING: Hele 61 prosent av de spurte er enig i at 7.-klassinger bør få en så presis evaluering som mulig i de tre basisfagene før de begynner på ungdomsskolen. Foto: Sara Johannessen / Scanpix
ØNSKER VURDERING: Hele 61 prosent av de spurte er enig i at 7.-klassinger bør få en så presis evaluering som mulig i de tre basisfagene før de begynner på ungdomsskolen. Foto: Sara Johannessen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stort flertall i befolkningen er enig i at elever i 7. klasse bør få karakterer i matematikk, norsk og engelsk.

Hele 61 prosent av de spurte er enig i at 7.-klassinger bør få en så presis evaluering som mulig i de tre basisfagene før de begynner på ungdomsskolen, skriver Aftenposten.

34 prosent er uenig i forslaget, mens 5 prosent ikke er sikker i meningsmålingen som er utført av Respons Analyse for Aftenposten.

Menn er mer positive til karakterinnføringen, 65 prosent sier ja, mens bare 58 prosent av kvinnene er enig i forslaget som flere politikere nå tar til orde for.

Meningsmålingen viser blant annet at det er flertall i alle partier, med unntak fra SV og Rødt.

Statssekretær Lisbet Rugtvedt (SV) i Kunnskapsdepartementet er ikke overrasket over resultatet.

- Jeg tror det er et uttrykk for at mange ønsker at det skal settes tydelig krav til elevene og at elevene skal få klare tilbakemeldinger. Da er det ikke så lett å se at det kan gjøres på andre måter, sier hun. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media