Flertallet av tyskerne mener at det ikke er sammenheng mellom Berlin-terroren og Merkels flyktningpolitikk

I tyske og sosiale medier fikk forbundskanslerens liberale flytkningepolitikk skylda for Berlin-terroren nesten umiddelbart etter angrepet. Feil, mener tyskere flest.

TERRORANGREP: Det var på mandag i forrige uke rundt klokka 20.00 at en lastebil kjørte inn i en folkemengde på Breitscheidplatz. Det var julemarked på torget. Tolv personer ble drept og ytterligere 48 personer ble skadet. Foto: Reuters / NTB Scanpix
TERRORANGREP: Det var på mandag i forrige uke rundt klokka 20.00 at en lastebil kjørte inn i en folkemengde på Breitscheidplatz. Det var julemarked på torget. Tolv personer ble drept og ytterligere 48 personer ble skadet. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et stort flertall av Tysklands befolkning ser ingen sammenheng mellom forrige ukes terrorangrep mot julemarkedet på Breitscheidplatz i Berlin og Tysklands liberale flyktningpolitikk.

Det viser en ny omfattende meningsmåling utført av Forsa-instituttet i Tyskland på vegne av det tyske nyhetsmagasinet Stern.

68 prosent ser ingen sammenheng

Hele 68 prosent av tyskere svarte at de ikke ser noen sammenheng mellom forrige ukes terrorangrep - som drepte tolv personer og skadet ytterligere 48 - og flyktningpolitikken.

Angela Merkel, Tysklands forbundskansler, har stått i bresjen for den liberale politikken.

Hvorvidt tyskerne ser sammenheng mellom Merkels politikk og Berlin-terroren, varierer noe voldsomt avhengig av hvilket parti tyskerne støtter.

Hele 93 prosent av de spurte som sier de stemmer på Alternative für Deutschland (AfD) - et høyrepopulistisk parti - mener det er sammenheng mellom Merkels politikk og Berlin-terroren.

Totalt er tallet som mener at det er sammenheng mellom flyktningpolitikken og Berlin-terroren 28 prosent.

Tyskland og Merkel tok nemlig imot rundt én million flyktninger i 2015, som følge av den massive flyktningkrisa, ifølge The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer