Flertallet i Venstres stortings­gruppe åpne for regjering med Frp og Høyre

Selv om KrF blir stående utenfor, er et flertall i Venstres stortingsgruppe åpne for å forhandle om regjeringsmakt, etter det Dagbladet erfarer.

FRA FØRSTE SAMLING: Onsdag for en uke siden møttes Venstres nye stortingsgruppe for første gang. Fra venstre Carl Eirik Grimstad, Ola Elvestuen, Terje Breivik, Jon Gunnnes og Solveig Schytz som var vara for Abid Raja, og Trine Skei Grande. Stortingsgruppa består i tillegg av Andre Skjelstad og Ketil Kjenseth. Foto: Hans Arne Vedlog
FRA FØRSTE SAMLING: Onsdag for en uke siden møttes Venstres nye stortingsgruppe for første gang. Fra venstre Carl Eirik Grimstad, Ola Elvestuen, Terje Breivik, Jon Gunnnes og Solveig Schytz som var vara for Abid Raja, og Trine Skei Grande. Stortingsgruppa består i tillegg av Andre Skjelstad og Ketil Kjenseth. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forutsetningen er at Venstre får nok politisk gjennomslag i forhandlingene med regjeringspartiene, ifølge kilder i Venstre.

Klokka 14 i dag møtes partiledere og nestledere fra Venstre, KrF, Høyre og Frp – totalt tolv toppolitikere - til nye samarbeidssamtaler.

KrF har gjort det klart at det er uaktuelt for dem å gå inn i en regjering der Frp er med. Møtet i dag kan bli det siste om temaet for deres del.

I Venstre er situasjonen en helt annen.

Etter det Dagbladet får bekreftet fra flere kilder, er det i dag et flertall i Venstres stortingsgruppe som er åpne for å gå inn i regjering med Høyre og Frp, også uten KrF.

Venstre møter Erna og Siv med tre hovedkrav

Deres hovedkrav i forhandlingene er fortsatt vern av Lofoten, Vesterålen og Senja, flere faglærte lærere i skolen og fritak for arbeidsgiveravgift for gründerbedrifter.

Vendepunkt i sommer

I Venstre er det stortingsgruppa – som etter valget består av åtte personer – som har siste ordet i regjeringsspørsmålet.

Bakgrunnen for at et flertall av gruppa nå er åpne for dette, er at bestevenn-strategien, som klistret partiet til regjeringen, har vært vellykket for partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer