Flertallet sier ja til vindmøller i norsk natur

Det har vært stormfulle protester mot utbygging av nye vindmølleparker den siste tida, men i en fersk undersøkelse svarer et flertall at de er for. Med visse forbehold.

AKSJONERTE: Det har vært en rekke aksjoner mot vindmøllene på øya Frøya. Her fra april da aksjonistene ble bøtlagt av politiet for å hindre anleggstrafikken med biler og paller Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix
AKSJONERTE: Det har vært en rekke aksjoner mot vindmøllene på øya Frøya. Her fra april da aksjonistene ble bøtlagt av politiet for å hindre anleggstrafikken med biler og paller Foto: Ronny Teigås / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hærverk, tilgrising av anleggsmaskiner, beskyldinger om hets og sjikane. 21 nye vindkraftanlegg er akkurat nå under oppføring her til lands, og det skjer ikke uten protester.

Ingen steder har det vært høyere temperatur enn på Frøya i Trøndelag. Her har aksjonister har vært tilstede på byggeplassen siden 1. april for å vise sin motstand mot de 14 vindturbinene som skal stå klare neste år.

- Jeg vil si at protestene starter her. Folk kommer fra hele Norge for å vise sin støtte. Motstanden er kjempestor. Vi føler at kampen er viktig ikke bare for Frøya, men for resten av landet, sier aksjonsleder i aksjonsgruppa «Nei til vindkraft på Frøya» Eskil Sandvik til Dagbladet.

Byggingen er i gang på Frøya, men aksjonistene håper sivilombudsmannen som nå behandler saken vil stoppe den. Hvis ikke, vil de se på hvilke juridiske muligheter de har.

- Vi må vise motstand, det er hovedårsaken til at vi aksjonerer. Vi må også ha hverandre, det er tøft psykisk å se de ødeleggelsene som er på fjellet, sier aksjonslederen, som ellers sier det nesten er like mange årsaker til mostanden som det er innbyggere på øya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.