Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Flertallet støtter Afghanistan-deltakelse

45 prosent tror at NATO kan bidra til fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et klart flertall av de spurte støtter Norges deltakelse i NATO-operasjonene i Afghanistan, viser en meningsmåling som Norstat har gjort for NRK.

57 prosent av de spurte mener norske soldater bør delta i NATOs operasjoner i Afghanistan. 32 prosent sier nei til norsk deltakelse.

Målingen er gjennomført etter angrepet på Serena hotell i Kabul.

Tallene tolkes ulikt.

- Dette viser at vi har nådd fram med våre argumenter, og det har vært viktig at regjeringen og opposisjonen har stått sammen om denne saken, sier Jan Petersen (H) til NRK. Han gir statsminister Jens Stoltenberg (Ap) en stor del av æren for at flertallet nå støtter de norske soldatene.

- Disse tallene viser at det er en dyp skepsis og motstand mot krigen, og at det blir tydeligere at NATO gjør levevilkårene verre for folk i Afghanistan, sier Ingrid Fiskaa, som leder kampanjen Fredsinitiativet.

38 prosent av de spurte mener at NATOs operasjon i Afghanistan ikke fremmer fred i landet. 45 prosent tror at NATO kan bidra til fred.

(NTB)

LEKTE JULENISSE: Denne soldaten delte ut brus og godteri til afghanske barn på julaften. Flertallet i det norske folk vil at han skal fortsette med det. Foto: Forsvaret/Scanpix
LEKTE JULENISSE: Denne soldaten delte ut brus og godteri til afghanske barn på julaften. Flertallet i det norske folk vil at han skal fortsette med det. Foto: Forsvaret/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media